Goof scored in Villa drama: – Horrible! – Nettavisen

Reisetips med annonselenker

Men Aston Villa klarte likevel ikke å komme ut av krisen laget befinner seg i.

ASTON VILLA – SOUTHAMPTON 1-1:

Nedturene fortsetter for Aston Villa-fansen.

Mandag ledet de lenge mot topplaget Southampton, men slett forsvarsspill gjorde at de rotet bort seieren mot slutten av kampen.

De tre poengene hadde de hatt bruk for.

Villa hadde kun ett poeng på sine syv siste kamper før mandagens oppgjør. Seks av disse kampene hadde de gått av banen uten å score et eneste mål.

Nå står laget med åtte strake kamper uten seier i Premier League.

Det var derfor ikke rart at skuffelsen var enkel å spore i Villa-ansiktene da dommer Phil Dowd blåste av kampen på Villa Park mandag kveld.

Villa hadde tilsynelatende full kontroll på kampen, men sov da Nathaniel Clyne fikk stå helt alene i boksen og sette inn utligningen ti minutter før slutt.

SLITER: Aston Villa-manager Paul Lambert

Mike EgertonPa Photos

Dermed fortsetter rekken med kamper uten seier for Villa-manager Paul Lambert og hans menn.

Southampton-manager Ronald Koeman kom til oppgjøret med en helt annen optimisme.

Nederlenderens mannskap er Premier Leagues store overraskelse så langt, og de rødhvite hadde vunnet åtte av sine ni siste kamper før dysten mot Villa.

Trolig vil Koeman være fornøyd med poenget sånn kampen ble.

Nå er Villa på 16.plass på tabellen med fattige 12 poeng på 12 kamper. Southampton blir værende på sin sterke andreplass, seks poeng bak lederne Chelsea.

- Fryktelig keeperspill
Kampens første scoring kom etter en snau halvtime. Fraser Forster feilberegnet da han stormet ut av egen 16-meter for å klarere et oppspill, og ballen ble snappet av lynhurtige Gabriel Agbonlahor.

På blankt mål hadde spissen få problemer med å sette inn sin tredje ligascoring for sesong.

- Fryktelig keeperspill, konstaterte Morten Langli helt riktig på Twitter etter scoringen.

Han får støtte av Chris Waddle, tidligere landslagsspiller for England.

- Man må gi skylden til Forster der, men godt gjort av Agbonlahor, sier han ifølge BBC.

Det var første baklengsmål siden kampen mot Tottenham 5. oktober for gjestenes del. Da hadde laget ifølge Opta gått 439 minutter på rad uten å slippe inn en scoring.

Kjemperedning
Sadio Mané var svært nær en utligning med et vakkert skudd kort tid etter Villas ledermål, men bare en glimrende redning fra Brad Guzan hindret scoring.

Dermed sto det fortsatt 1-0 da lagene gikk til pause, men det var ikke helt fortjent. Southampton spilte til tider vakker fotball, men målene uteble enn så lenge.

I andre omgang fikk Villa mer og mer grep på kampen, og burde avgjort 13 minutter før slutt. Agbonlahor fant Andreas Weimann på ti meter, men spissen banket ballen opp på rad Z. Der burde østerrikeren ha økt ledelsen for hjemmelaget.

Slo tilbake
Da skjer det som ofte skjer i fotball, det andre laget scorer. Ryan Bertrand fikk ballen langt oppe på Southamptons venstreside, og foran mål ventet en annen sideback. Nathaniel Clyne kom først på innlegget fra Bertrand og styrte inn 1-1 for gjestene.

En skikkelig kalddusj for hjemmelaget. Flere scoringer ble det ikke, og kampen ebbet dermed ut med et kjedelig 1-1-resultat.

Aston Villas neste kamp i Premier League spilles 29. november, når Burnley venter på bortebane. Southampton møter Manchester City på St Mary’s dagen etter.