Wednesday, November 12, 2014

These exercises are done Martin Ødegaard to Norwegian football superstar – NRK

Hans Erik Ødegaard var tirsdag invitert til KFUM-kameratene i Oslo for å snakke om hemmelighetene bak utviklingen som har ført til at sønnen Martin Ødegaard ble Norges yngste landslagsspiller gjennom tidene.

Hans Erik Ødegaard har selv over 300 kamper for Strømsgodset og Sandefjord og er veldig bevisst på hva som kreves av en toppspiller.

Derfor fikk salen oppleve en engasjert Ødegaard som snakket lenge om utvikling, og fra scenen viste han fram flere øvelser som han og sønnen har jobbet strukturert med fra Martin Ødegaard var sju år gammel.

Må trene mye



Martin Ødegaard har hatt en stor sesong for Strømsgodset, og har spilt seg inn på det norske landslaget.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det blir gjerne sagt at 10 000 treningstimer er det som skal til for å bli virkelig god i noe, og de har trolig Martin Ødegaard allerede lagt ned, til tross for sin unge alder.

– Det handler om å trene mye. Fra Martin var 7-8 år så tror jeg det er veldig få uker, om noen, han har vært under tjue timer. Det er tre ting som skal til for å bli god, og det er trening, trening og trening, sa Hans Erik Ødegaard til en fullsatt sal.

Martin Ødegaard har vært årets komet i den norske eliteserien, og fra debuten i april har han klart å spille seg inn på landslaget og blitt Norges yngste landslagsspiller gjennom tidene.

Det må være gøy

Det har ført til mye interesse rundt sønnen, men fra scenen fortalte Hans Erik Ødegaard om en femtenåring som ikke har mistet fokuset.

– Fortsatt trener han 4-6 økter i uka på egenhånd. Fortsatt. Det er det jeg liker best, når vi tenker på alt oppstyret og sånn som er nå. Han skjønner hva som er viktig, det er å trene, fortalte han, og mente samtidig at nøkkelen er sønnens glede over å spille fotball. Det er rett og slett det morsomste han vet om.

– Du kan stimulere utøveren til å trene, men det må ligge hos dem selv. Det er veldig begrenset, det tidsrommet du kan «tvinge» noen til å trene mye. Skal man trene så mye, så må man synes at det er gøy. Hvis du ikke synes det er gøy, så holder du ikke ut, sa han.

Se intervjuet med Hans Erik Ødegaard her:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment