Sunday, September 21, 2014

Van Gaal after humiliation: – The fans must believe in our philosophy – VG

(MK Dons – Manchester United 4-0) Will Grigg, Benik Afobe og lagkameratene i MK Dons fra nivå tre sendte Louis van Gaal og Manchester United på hodet ut av ligacupen.

SUPERINNBYTTER: Arsenal-spiss Benik Afobe, som fortsatt ikke har spilt et minutt for London-klubben, kom inn og scoret to ganger.
SUPERINNBYTTER: Arsenal-spiss Benik Afobe, som fortsatt ikke har spilt et minutt for London-klubben, kom inn og scoret to ganger.

- Det handler om å gjøre feil på de gale tidspunktene. Når du ser på målene imot oss, så mener jeg det er store feil som man ikke kan gjøre, sa van Gaal til Sky Sports etter kampen.

- Så var det 0-2 og det var vanskelig å komme tilbake i kampen. I 2. omgangen skapte vi mange sjanser, men hadde ikke flaksen på vår side. Så var det to nye feil og 0-3 og 0-4, oppsummerte nederlenderen.

Det ikke er uvanlig å stille med tilnærmet rene reservelag for Premier League-klubbene i ligacupen, men van Gaal valgte å bruke rutinerte herremenn som David De Gea i mål, Jonny Evans i midtforsvaret, Shinji Kagawa og Anderson på midtbanen, og Javier Hernandez sammen med Danny Welbeck på topp. Med andre ord en rekke spillere som var med i sommerens VM-sluttspill.

I tillegg kom Adnan Januzaj tidlig inn for en skadet Kagawa. Uten at det hjalp noe som helst, for Manchester United ble regelrett feid av banen.

Van Gaal understreket at laget han stilte med var et resultat av at ni spillere var skadet, og at flere unge og urutinerte måtte på banen.

- Jeg har sett dem forsøke å gjøre sitt ytterste, så man kan ikke forvente mer av spillerne, sa van Gaal ifølge BBC.

- Fansen må tro på vår filosofi, vi bygger opp et lag. Det er ikke gjort på en måned, kanskje ikke en gang et år. Det er veldig skuffende, men jeg håper å opprettholde selvtilliten i klubben.

Tidligere på dagen ble Angel Di Maria ble kjøpt fra Real Madrid for rekordsummen 611 millioner kroner. Men i sentrum av begivenhetene foran nesten 27.000 tilskuere i Milton Keynes var den 23 år gamle nordirske spissen Will Grigg – på utlån fra Brentford som igjen hentet ham gratis fra Walsall i fjor sommer.

Grusom Evans-tabbe

Jonny Evans var tilbake fra skade og vikarierte som kaptein i midtforsvaret til United, men etter 25 minutter sendte han ballen rett i bena til Ben Reeves. Han fant igjen Grigg som overlistet De Gea med en kontant avslutning inne i feltet.

Etter 63 minutter doblet samme mann ledelsen. Reeves la inn fra venstre og Grigg brystet ballen elegant i nettet. En frekk scoring som ikke så ut til å være fra tredje hylle i engelsk fotball.

NY NEDTUR: Assistent Ryan Giggs (t.v.) og manager Louis van Gaal har fått en brutal start på sesongen med ett poeng på to Premier League-kamper, og tap i ligacupen.
NY NEDTUR: Assistent Ryan Giggs (t.v.) og manager Louis van Gaal har fått en brutal start på sesongen med ett poeng på to Premier League-kamper, og tap i ligacupen. Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fire minutter senere ble Grigg byttet ut med Afobe – på lån fra Arsenal. Han brukte bare tre minutter på å ordne 3-0. Nok en gang var Reeves nest sist på ballen og Afobe banket ballen i nettet.

I det 84. minutt kranglet Afobe seg forbi tre United-forsvarere og satte inn 4-0.

Dette var første gangen i historien at Manchester United har sluppet inn fire mål i ligacupen mot et lag fra et lavere nivå.

MK Dons er klubben som tidligere het Wimbledon og holdt til i London. Laget rykket ned fra Premier League i mai 2000 – like etter at Egil «Drillo» Olsen hadde fått sparken som manager.

På den tiden var Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten eiere. De solgte seg ut i september 2001.

I mai 2002 ble hele klubben flyttet til Milton Keynes åtte mil nord for London, og året etter skiftet klubben navn til MK Dons. Siden 2003/04-sesongen har laget holdt til på nivå tre i England.

PS! I forrige runde av ligacupen slo MK Dons ut AFC Wimbledon som ble stiftet av gamle supportere av Wimbledon FC som nektet å godta at klubben ble flyttet til Milton Keynes.

Engelsk ligacup, 2. runde:

Bournemouth – Northampton 3-0, Brentford – Fulham 0-1, Burnley – Sheffield W. 0-1, Derby – Charlton 1-0, Gillingham – Newcastle 0-1, Huddersfield – Nottingham Forest 0-2, Leicester – Shrewsbury 0-1, Middlesbrough – Preston 3-1, Millwall – Southampton 0-2, Norwich – Crawley 3-1, Port Vale – Cardiff 2-3, Scunthorpe – Reading 0-1, Swansea – Rotherham 1-0, Walsall – Crystal Palace 0-3, Watford – Doncaster 1-2, MK Dons – Manchester U. 4-0, Crewe – Bolton 2-3 e.o., Swindon – Brighton 2-4 e.o., West Ham – Sheffield U. 1-1 e.o. (4-5 på straffer), West Bromwich – Oxford 1-1 e.o. (7-6 på straffer).

Spilles onsdag: Aston Villa – Leyton Orient, Birmingham – Sunderland, Bradford – Leeds, Burton – Queens Park Rangers, Stoke – Portsmouth.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment