Saturday, October 17, 2015

Klopp could draw on his debut – TV 2

Tottenham – Liverpool 0-0

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

Jürgen Klopp fikk se sitt nye lag spille 20 minutter med høyt og energisk press mot Tottenham i sin første kamp som manager for Liverpool  lørdag. Etter en fartsfylt og underholdende første omgang, ble andreomgangen en gedigen nedtur med dårlig spill og mange feilpasninger fra begge lag på White Hart Lane.

Kampen endte  0-0 og formlaget Tottenham har fortsatt bare tapt èn kamp så langt denne sesongen. Hjemmelaget var solide bakover, men slet med å score mål på sjansene sine.

Simon Mignolet og Mamadou Sakho var gode for bortelaget, som manglet blant andre Christian Benteke, Danny Ings, Roberto Firmino og Daniel Sturridge.

Klopp: – Ikke drømmeresultatet
– Jeg er fornøyd. Jeg så mye bra. Vi var gode de første 20 minuttene. Vi presset og var aggressive. Tottenham er et godt lag og de kom seg inn i kampen. Det var en åpen kamp, men Tottenham hadde de største sjansene, sa Englands mest omtalte mann denne uken etter kampen.

Tyskeren ble presentert som Liverpool-manager sent torsdag kveld forrige uke. Etter landslagspausen har han kun hatt tre treninger sammen med laget. Likevel var han sånn passe fornøyd med resultatet.

– Vi må forbedre oss, men i dag – etter tre dager sammen – kan alt skje. Jeg er fornøyd med 0-0. Det er ikke drømmeresultatet, men det er OK.  Jeg kan jobbe videre med dette, sa han.

Fartsfylt 1. omgang
Liverpool gikk ut med et høyt press og fikk trykket hjemmelaget bakover på banen. Bortelaget spilte med en enorm energi og etter ti minutter fikk Divock Origi omgangens første mulighet da han headet en corner i stolpen.

Klopps berømte «gegenpress» fortsatte å skape problemer for hjemmelaget de første 20 minuttene. Deretter spilte Tottenham seg mer og mer inn i kampen og etter 27 minutter fikk Clinton Njié en gedigen mulighet til å sende Tottenham i ledelsen, kun en feberredning fra Simon Mignolet hindret kameruneren i å score sitt første mål for klubben.

Hjemmelaget fortsatte å produsere sjanser, men verken Harry Kane eller Dele Alli klarte å sette ballen i mål og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Rotete 2. omgang
Andreomgangen startet litt rotete for begge lag og finspillet lot vente på seg.  Etter 66 minutter ropte Adam Lallana på straffe etter å ha blitt lagt i bakken av Dele Alli, men dommer Craig Pawson vinket spillet korrekt videre.

Liverpool våknet litt igjen etter 70 minutter og forsøkte å finne åpninger i et kompakt Spurs-forsvar, men uten verken Christian Benteke, Danny Ings eller Daniel Sturridge syntes det vanskelig for de helrøde å få ballen i mål.

0-0 var et resultat Klopp trolig kan se seg mest fornøyd med. Tyskerens første arbeidsuke har vært et skademareritt uten like med to korsbåndskader på henholdsvis Ings og Joe Gomez og en mindre alvorlig kneskade på Daniel Sturridge.