Sport

Annonse

Cxense Display

Av Øystein Bjerkestrand

Portland Timbers-keeper Adam Larsen Kwarasey både scoret og reddet da laget tok seg videre til kvartfinalen i MLS-sluttspillet etter et utrolig straffedrama mot Sporting Kansas City.

Målvakten med en fortid i Strømsgodset kom virkelig i søkelyset i torsdagens åttedelsfinale. På stillingen 6-6 i straffesparkkonkurransen hadde samtlige Portland-spillere forsøkt seg fra straffemerket. Dermed måtte Adam Kwarasey i ilden. Han satte ballen kontant i venstre hjørne.

Sekunder senere var han ute i full strekk og reddet et solid straffespark fra Kansas-målvakt Jon Kempin.

På Portlands hjemmesider har hele 83 prosent stemt på Kwarasey som banens beste spiller.

Sene utligninger

Etter ordinær tid var stillingen 1-1. Portlands Rodney Wallace sørget for 1-0-ledelse, men Kevin Ellis utlignet like før full tid. Krisztian Németh sendte Kansas i ledelsen seks minutter ut i første ekstraomgang, og det så lenge ut til å gå mot borteseier.

Drøyt to minutter før slutt dukket imidlertid Maximilliano Urruti opp og sikret straffesparkkonkurranse med sin scoring fra kort hold.

I kvartfinalen venter en Pa Modou Kahs lag, Vancouver Whitecaps.

Drogba-scoring

I den andre åttedelsfinalen spilt torsdag satte Didier Drogba spikeren i kista med sitt 3-0-mål mot Toronto.

Ivorianeren har virkelig begynt å finne storformen hos det canadiske laget. I forrige kamp scoret han to lekre mål med hælen. Mot Toronto fikk han langt enklere oppgave etter et nydelig innlegg fra Patrice Bernier.

Bernier og Ignacio Piatti scoret de øvrige målene for Montreal. I kvartfinalen venter Columbus Crew for Drogba og co. (©NTB)