Shopping med annonselenker

Slik forklarer United-manageren det flaue tapet.

MAN UTD – MIDDLESBROUGH 0-0 (1-3 etter straffer):

Manchester United fikk store problemer mot Championship-klubben Middlesbrough i onsdagens ligacupkamp på Old Trafford.

For da de rødkledde ikke klarte å avgjøre kampen etter hverken ordinær tid eller ekstraomgangen, måtte det straffer til for å skille de to lagene.

Og fra ellevemeteren var det Middlesbrough som var best. United-stjernene Wayne Rooney, Michael Carrick og Ashley Young bommet alle på sine straffer og dermed var det til slutt gjestene som kunne juble over videre avansement i ligacupen etter å vunnet 3-1 på straffer.

Fryktelig skuffet
Etter kampen var Louis van Gaal nådeløs mot egne spillere.

- Når du ikke klarer å score på sjansene, som var veldig enkle målsjanser foran mål og keeperen, så er det vanskelig å vinne kamper. Det er målene som teller og ikke antall sjanser, sier van Gaal ifølge Sky Sports.

Han er helt tydelig på at hans egne elever burde ha avgjort kampen i løpet av de første 90 minuttene.

- Jeg er så skuffet. Vi skapte mange veldig mange sjanser, og så klarte vi ikke å avgjøre det. Du kan si at det var uflaks, men det sa jeg allerede etter kampen mot Manchester City etter at det endte 0-0.

Han mener man må tvinge frem flaksen, og han er skuffet over at de ikke klarte det mot Middlesbrough.

Men, til tross for det flaue tapet, påstår van Gaal at han er stolt av innsatsen til spillerne.

- Mine spillere ga alt de hadde og derfor jeg er stolt av dem, fordi de kjemper helt til slutten. Staffer er som casino, du vet aldri (utfallet), sa han.

Saken fortsetter under bildet.

BOMMET: Wayne Rooney var blant dem som sviktet i straffesparkkonkurransen mot Middlesbrough.

Darren Staples Reuters

Få sjanser

Louis van Gaal hadde valgt å sende utpå et nokså reservepreget Manchester United-lag mot Middlesbrough, trolig i håp om at det skulle bli en grei oppgave å slå ut Championship-klubben.

Men enkelt skulle det på ingen måte bli for United.

Hjemmelaget slet med å skape sjanser og den første omgangen var ikke av det underholdende slaget. Nærmest scoring var gjestene da Stewart Downing ladet kanonen fra cirka 25 meter. Skuddet var godt, men Sergio Romero i United-målet var dyktig som fikk slått ballen over mål.

Det skal også nevnes at Daley Blind satte ballen i eget mål tidligere i omgangen, men scoringen ble annullert for offside

Ved pause stod det dermed fortsatt 0-0.

BARE NESTEN: Stewart Downing var nære scoring mot Manchester United.

Jason Cairnduff Reuters

Dramatisk på overtid

Også etter pausen slet de rødkledde med å komme til muligheter. United så mye til ballen, men skapte lite.

Utover omgangen bestemte dermed Van Gaal seg til å sette innpå Anthony Martial som har vært imponerende i United-trøya siden overgangen fra Monaco.

Manchester United virket umiddelbart farligere med den unge franskmannen på banen og sekunder før slutt så det ut til at hjemmelaget skulle stikke av med seieren da Wayne Rooney sendte ballen videre til Jesse Lingard. Sistnevnte fyrte av fra kort hold, men skuddet gikk i stolpen.

Men dramatikken var på ingen måte over, for Middlesbrough satte raskt i gang en kontring etter stolpeskuddet, noe som til slutt førte til at Grant Leadbitter ble spilt alene med keeper. Leadbitter klarte imidlertid ikke å overliste Romero da han forsøkte å lobbe ballen over United-keeperen.

Minuttet senere fikk gjestene igjen muligheten til å avgjøre kampen da Downing avsluttet fra cirka 12 meter, men igjen reddet Romero. Dermed ble det ekstraomganger på Old Trafford.

Ekstraomganger og straffer

I ekstraomgangene uteble den store dramatikken publikum hadde vært vitne til i de siste minuttene av ordinær tid.

Det var imidlertid tydelig at Middlesbrough virket mest lystne på straffespark og det var dermed United som presset mest på for det avgjørende målet.

Andreas Pereira var blant dem som fikk muligheten like før slutt da han prøvde seg med et godt skudd, men ballen gikk like til side for mål.

Sekunder senere skulle trolig United hatt sjanse da Martial prøvde å vippe med seg ballen inne i sekstenmeteren til Middlesbrough. Ballen gikk i hånden til en Middlesbrough-forsvarer, men dommeren brydde seg ikke om protestene fra den unge franskmannen.

Anthony Martial klarte ikke å finne veien til mål for United onsdag kveld.

Martial skulle imidlertid få muligheten igjen da han kom til en avslutning på hodet fra cirka fem meter, men heller ikke denne gangen hadde han marginene med seg.

Dermed endte det hele med straffesparkkonkurranse, og det var gjestene som fikk i oppgave å ta det første skuddet fra ellevemeteren.

Grant Leadbitter gjorde ingen feil og banket inn 1-0 til Middlesbrough. Like kald var ikke Wayne Rooney for Manchester United-spissen klarte ikke å overliste Tomas Mejias.

Derfor var han nok glad for å se at David Nugent satte ballen himmelhøyt over på Middlesbrough neste straffe, mens Pereira scoret for United.

Men jubelen skulle bli kortvarig for United. For både Carrick og Young bommet også for de rødkledde, og da Middlesbrough scoret på sine resterende straffer ble det gjestene som til slutt kunne juble for en plass i kvartfinalen. Der møter de for øvrig Everton.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!