KRISTIANSAND/OSLO (TV 2 Sporten): Både Start og Mjøndalen er fortsatt i akutt fare for å rykke ned fra Tippeligaen.

• 14: Start (28 kamper) 22 p.
  • 15: Mjøndalen (28 kamper) 21 p.
  • 16: Sandefjord (27 kamper) 16 p.

* Lagene på 15.- og 16. plass rykker ned. 14. plass gir kvalifisering.

I «Årets viktigste fotballkamp» og «kampen ingen hadde råd til å tape», som oppgjøret mellom bunnlagene på Sør Arena ble kalt, maktet nemlig ingen av lagene å ta tre poeng som kunne ha vært avgjørende i kampen for å berge plassen.

Helten om kunstscoringen: – Det var deilig
Morten Sundli ga Mjøndalen ledelsen i førsteomgang, men en kunstscoring av innbytter Daniel Aase i den andre, hvor han hælflikket inn utligningen, sørget for at det ble 1-1 i Kristiansand.

Med poengdeling blir Start værende på kvalifiseringsplass med 22 poeng, mens Mjøndalen fortsatt befinner seg under streken med sine 21.

– Det er fantastisk gøy. Vi er ikke fornøyd med ett poeng i dag, men det er utrolig mye bedre enn null. Det var veldig viktig, sa målscorer Aase etter oppgjøret.

– Men selve målet var lekkert.

Sundli stanget Mjøndalen foran

– Det var deilig. Det var deilig.

Start møter Stabæk borte og Molde hjemme i sine siste to kamper, mens Mjøndalen skal ut mot Aalesund hjemme og avslutter med bortekamp i Stavanger.

– Vi må konsentrere oss om oss selv. Vi kan ikke bare satse på at Mjøndalen tar null poeng i sine kamper. Vi må selvsagt gå for å vinne kampene våre. Lagene er absolutt mulige å slå, men vi må opp fra det nivået vi viser i dag, sier Aase.

Sundli sendte Mjøndalen foran
Begge lagene hadde presset på seg før start, og kanskje var det en av grunnene til at kampen brukte lang tid på å «sette» seg.

Verken vertene eller gjestene skapte noe som helst i de første 20 minuttene, men plutselig lå ballen i nettet bak Håkon Opdal i Start-buret.

Et langt kast fra Stian Aasmundsen ender opp på hodet til den ene etter den andre inne i boksen, og når Mads Stokkelien bare klarer å stange ballen rett opp i været, og ikke ut av feltet, er Sundli våken og får headet inn 0-1 fra kloss hold.

Start måtte derfor frem, og bare minuttet etter målet ville samme Stokkelien ha straffe. Spissen gikk i bakken etter en duell med Sundli, men dommeren var ikke spesielt interessert og vinket spillet videre.

Tidenes kamp: episode 3. Serieavslutningen i 2005. Kampen som hadde alt. Absolutt alt.

Stokkeliens kjempemiss
Start overtok initiativet etter scoringen, men den neste store sjansen falt likevel til bortelaget.

Mads Hansen spiller gjennom Sanel Kapidzic på venstrekanten, men fra skrått hold klarer han ikke å få ballen forbi Opdal.

Sjansen var god, men den var langt fra like god som den Stokkelien fikk bare noen minutter senere.

Espen Hoffs forsøk blir reddet av Marco Priis Jørgensen i Mjøndalen-buret, men på returen er Stokkelien fremme og skal bare sette ballen i det som var et nesten helt åpent mål. Det, utrolig nok, lyktes han ikke med – til hjemmesupporternes store fortvilelse.

– Det der er genialt
Andre omgang begynte på mange måter som den første med mye vilje, men lite kvalitet, hos begge lag.

Start hadde det lille som var av trykk og skapte noen halvsjanser i det første kvarteret, og like etter en times spill fikk de utligningen.

Et hjørnespark havner etter litt klabb og babb i benene på innbytter Daniel Aase, og med en motspiller rett foran seg må han være kreativ. Aase bestemmer seg for å rulle ballen lekent unna bena til Erik Hurtado, før han plasserer ballen i mål med en lekker hælflikk.

Smartere, eller penere, kan det knapt gjøres.

1-1, og Egil «Drillo» Olsen var mildt sagt imponert.

– Det der er genialt. Rett og slett genialt.

Opdal reddet Start
Start fortsatte å legge press på gjestene etter scoringen, men etter 76 minutter får gjestene en kjempesjanse.

Her burde du ha scoret, Stokkelien

Kapidzic blir spilt gjennom Start-forsvaret og får god tid alene med Opdal, men den tidligere landslagskeeperen er raskt nede og får reddet skuddet til Mjøndalen-spissen.

Like etter fikk Erik Midtgarden sjansen fra nesten nøyaktig samme hold, men igjen var Opdal på plass og fikk avverget.

Mjøndalen skapte de fleste sjansene og skulle få en stor en like før slutt.

Etter 88 minutter får innbytter Amahl Pellegrino ballen på kanten av 16-meteren, men skuddet stryker stolpen til Opdal og går utenfor. 1-1 står seg ut de fem tilleggsminuttene, et resultat som gjør at det fremdeles er helt åpent i bunnen av Tippeligaen.

Slik startet lagene:

Start: Håkon Opdal - Gudmundur Kristjansson, Michael Christensen, Jørgen Hammer, Alex De John - Espen Hoff, Kristoffer Ajer, Henrik Breimyr, Espen Børufsen - Mathias Rasmussen - Mads Stokkelien

Mjøndalen: Marco Priis Jørgensen - Erik Midtgarden, Ulrik Arneberg, Morten Sundli, Joachim Solberg Olsen - Erik Hurtado, Stian Aasmundsen, Craig Henderson, Mads Hansen, Amahl Pellegrino - Christian Gauseth