Sunday, April 17, 2016

Deila-blunder: Celtic lost to arch rival after penalty drama – Aftenposten





sport-match

RANGERS -CELTIC 2-2 (7-6 etter straffer)

Presset øker kraftig på Ronny Deila etter at Celtic ble slått ut av Rangers i søndagens cupsemifinale. Glasgow-rivalen vant etter straffekonkurranse.

På Twitter flommer det over av folk supportere som krever Deilas avgang. Rop om at «you’re getting sacked in the morning» ble hånlig rettet mot Deila fra Rangers-fansen underveis i kampen. Over 50 000 tilskuere var på plass på Hampden Park.

Celtic styrer mot den skotske ligatittelen, men gjentatte nedturer i de europeiske turneringene har gjort at Deilas posisjon lenge har vært utsatt. Tapet for erkerivalen, som spiller på nivå to, kan være dråpen som får begeret til å renne over for Celtic-toppene.

- Ronny Deilas tid i Celtic er over. Han får kanskje muligheten til å fullføre sesongen, men laget ser slitne og svake ut og trenger en ny trener med nye ideer, skriver Gary Ralston i den skotske avisen Daily Record.

Brattbakk: – Det vil være en diskusjon

- Det her er kanontungt. Man gikk ut i Europa, og nå ryker man ut av cupen i tillegg, sier tidligere Celtic-spiller Harald Martin Brattbakk til Aftenposten.

- Jeg vet lite om det som skjer på Celtic Park. Spørsmålet er om det er Ronny som ikke har de nødvendige ferdighetene, eller om materialet ikke har vært godt nok. Det vil bestandig være en diskusjon. Men jeg tror nok både ledelsen, spillerne og trenerne i klubben og supporterne vil diskutere dette til langt ut på sommeren, sier Brattbakk.



Han mener Celtic har sviktet i de viktigste kampene, og at tapet for Rangers slik er betegnende.

Cupsemifinalen mot Rangers var kampen Celtic-manager Ronny Deila ikke hadde råd til å tape.

- Fansen kommer til å møte i hopetall til denne kampen, og jeg kan ikke forestille meg Celtic tape denne kampen. Med tap blir Glasgow ingen god by å være i for Ronny, sa den tidligere Celtic-spilleren Frank McAvennie før kampen.

- Det er klart, det er ikke heldig. I enkeltstående kamper kan slikt skje, men det er ikke bra. Nå er det kun serien igjen, og den er heller ikke sikret enda. Det er ikke optimalt, og det er nok tungt å være supporter i dag, sier Brattbakk.

Marerittstart

Celtic fikk en verst mulig start på kampen mot Glasgow-rivalen fra nest øverste divisjon. Etter 16 minutter sendte Kenny Miller Rangers i føringen. Et innlegg gikk gjennom hele Celtic-forsvaret, og spissen kunne bare hamre ballen i mål.

Patrick Roberts fikk en gigantisk sjanse til å utligne, men 1. omgangen tilhørte likevel Rangers.

Fem minutter ut i 2. omgang utlignet imidlertid Erik Sviatchenko for Celtic. Det ble imidlertid ingen flere scoringer før full tid, og det ble dermed ekstraomganger.

Drømmescoring

Fem minutter ut i ekstraomgangene dro Barrie McKay med seg ballen og banket den i krysset fra langt hold.

- En sensasjonell scoring, utbrøt kommentatoren under den TV 2-sendte direktesendingen.

- Du får sparken i morgen, runget det fra Rangers-fansen.

Få sekunder ut i den andre ekstraomgangen svarte Celtic. Tom Rogic, som kom inn for Stefan Johansen etter 84 minutter, bredsidet inn utligningen. Og rett før slutt var Lee Griffiths nær ved å bli den store helten. Frisparket dundret imidlertid i tverrliggeren.

Dermed ble det hele avgjort med straffekonk. Der trakk Rangers det lengste strået. Rangers er klare for cupfinale mot Hibernian, mens Celtic bare har ligatittelen igjen å spille for.

- Vi fortjente dette. Det gikk til straffekonk og begge lag skal ha honnør, men ser vi kampen totalt sett fortjente vi avansement, sier Rangers-manager Mark Warburton.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport. Der får Kjetil Rekdal refs for sitt nye regime på Valle:

 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment