Thursday, April 21, 2016

Enraged Rekdal: – I had to go out and ventilate me – Manager

Reisetips med annonselenker

MOLDE – VÅLERENGA 4-0

AKER STADION (Nettavisen): Ole Gunnar Solskjær og Kjetil Rekdal har møtt hverandre seks ganger tidligere som trenere. Det har endt med fem seire for Solskjær, og en uavgjort.

Heller ikke i det syvende forsøket klarte Rekdal å beseire sin tidligere landslagskollega.

Etter kampslutt kokte det over for VIF-treneren.

- Det er utrolig skuffende. Jeg måtte gå ut en tur for å lufte meg til jeg tenkte klart igjen, avslører Rekdal forteller en frustrert Rekdal til en av de fremmøtte journalistene.

Etter en liten pust i bakken fortsetter han å fortelle om de svake prestasjonene til laget.

- Vi slipper inn tre mål på corner. Det er utilgivelig. Vi taper de viktige duellene, og spiller på oss problemer i de duellene vi vinner, forklarer 47-åringen oppgitt.

- Flatterende resultat

Etter kalasseieren var Solskjær svært fornøyd, men til tross for fire mål for, og null baklengsmål, støtter han sin trener-kollega.

- Det er flatterende at vi vinner denne kampen 4-0. I banespillet er vi ikke 4 mål bedre enn Vålerenga i dag. Vi har bedre spillere i de avgjørende situasjonene, og da vinner vi, forteller kristiansunderen fornøyd til Nettavisen.

Seieren mot Oslo-klubben var også første gang Molde holdt nullen i årets sesong. Det gledet MFK-treneren ekstra mye.

- Vi har jobbet mye med dette. Petter Strand gjør en fantastisk jobb defensivt, forsvaret står bra, og keeper tar det han skal ta. Det var veldig deilig å se, gliser han bredt.

Mathisen hyller duo

Etter et tafatt start var det hjemmelaget som fikk sving på saken på Aker Stadion.

Etter et drøyt kvarter spill slo Per Egil Flo en lang ball opp mot angrepsrekken. Der sto islandske Eidur Gudjohnsen. Nå nydelig vis flikket han ballen videre til 19 år yngre Sander Svendsen. Den unge moldenseren lot seg ikke be to ganger, og klinket ballen forbi Aslak Falch i Vålerenga-målet.

Tv2-kommentator Jesper Mathisen var svært begeistret for scoringen til de blå.

- Det ser ut som de har spilt sammen i 40 år, jublet sørlendingen.

Dermed var Molde nok en gang tidlig i føringen på hjemmebane.

- Det var fantastisk. Sander er en av de som nyter muligheten til å spille med, og lære av, Eidur. De har en god kjemi på banen, sa en tydelig fornøyd Solskjær til Nettavisen etter kampslutt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Molde hadde få problemer med å slå Vålerenga på hjemmebane.

Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Doblet ledelsen

Solskjærs gutter fortsatte presset på hovedstadslaget, og kunne doblet ved flere anledninger. Både Flo, Gudjohnsen og Mushaga Bakenga måtte se sine forsøk ende uten dobling i målprotokollen.

Men etter 34 minutter smalt det bak Falch nok en gang. Etter en stor sjanse som endte med hjørnespark, kunne Flo nok slå inn mot sine lagkamerater. I feltet ventet Bakenga som headet ballen mot hjørnet, via Enga-forsvarer Enar Jaager, og forbi keeper.

Tiden vil vise hvem som får målet kreditert, men 2-0 sto det uansett på måltavlen da lagene gikk til pause i duskregnet i rosenes by.

- Vi er for sein i alle dueller. Da er det ikke tilfeldig at vi selv havner sist på ballen før den går i eget nett heller. Det er rett og slett for dårlig av oss, sier veteranen skuffet til Nettavisen.

Ingen magiske Rekdal-ord

Hva Kjetil Rekdal fortalte guttene sine i pausen vites ikke, men 40 sekunder ut i andre omgang holdt de på å surre det til nok en gang.

Et stygt balltap av Simon Larsen gjorde at Svendsen og Bakenga fikk en utrolig mulighet til å drepe kampen. Svendsen spilte trønderen perfekt gjennom, men også denne gangen ble det uten uttelling.

Men problemene var ikke over for Larsen med det. Etter 64 minutter fikk Petter Strand slå inn helt upresset. Ballen så imidlertid ufarlig ut, helt til midtstopperen stusset ballen forbi en utmanøvrert Falch, og 3-0.

Like før slutt ble ydmykelsen komplett. Etter et innøvd cornertrekk kunne Joona Toivio sette inn dagens fjerde for vertene. Det var også dagens tredje cornermål.

- Det er ikke hver dag mine lag scorer tre mål på corner. Det er selvsagt litt flaks, men vi har øvd mye på det, så da er det deilig å se at det fungerer også, avslører Solskjær.

Vålerenga klarte aldri å reise seg etter det tidlige baklengsmålet. Dermed tok Molde sesongen fjerde seier, og holder fint følge med sine gullkonkurrenter, mens hovedstadslaget befinner seg under nedrykksstreken.

Neste serierunde reiser moldenserne til Sarpsborg, mens Vålerenga får besøk av Start på landslagsarenaen.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

LikeTweet

No comments:

Post a Comment