Tuesday, April 19, 2016

Youngest Male Thoresens message to Oilers: – Just fasten your seat belts – Aftenposten





sport-match

LØRENSKOG (Aftenposten): Lørenskog vant fullt fortjent 4-1 på egen is i mandagens fjerde NM-finale. Nå står det 2-2 i kamper, og onsdag smeller det i DNB Arena når Petter Thoresen har fått tatt for seg sutrete og grinete «stjernespillere».

Etter stortapet refset den kommende landslagstreneren sine antatt beste menn. Det fikk smilene frem i Lørenskog-garderoben.

- Når jeg hører du sier at Thoresen har vært sint på TV, så betyr jo det at vi har gjort jobben vår. Og det er klart det ga oss ekstra energi når vi merket at de begynte å bli frustrerte, sier veteranen Mats trygg til Aftenposten.

Thoresen med stikk til Soares

Han satte inn 4-1, kampens siste mål, og gleder seg til ny iskrig på onsdag. Men er det noen som gleder seg mer enn sønnen til Oilers-treneren? Steffen Thoresen er ingen populær mann i Stavanger-kretser. Det er heller ikke planen å pynte på imaget i kamp fem.

For mens de såkalte Oilers-stjernene Josh Soares, Philippe Cornet, Dan Kissel, Mike Hoeffel, samt flere av de norske profilene i laget, var langt under pari, udisiplinerte og frustrerte, hadde hjemmelaget arbeidsantrekket på.

Det gjorde vondt å møte Kenneth Larsens menn.

- Jeg gjør bare jobben min. Vi går ikke etter noen spesielle spillere på Stavanger. Det er ikke sånn det er. Men ta en spiller som Josh Soares. Han har gullhjelm, er deres beste spiller, kanskje ligaens beste, han spiller mye, og han prøver vi å fullføre taklinger på hver gang. Men det er rart at han ikke er stor nok til å mestre det, sier Thoresen. Han scoret kampens første mål og ble av en lokal jury kåret til Lørenskogs beste spiller.





Utfordring i DNB Arena

- De ble nok frustrerte og slitne, for vi trykket bra på. De fikk mange utvisninger, og da måtte de samme spillerne spille mye. Enten satt de utvist selv, eller så spilte de i undertall. Det tok nok på, sier Thoresen.

Som har følgende melding til Stavanger:

- Det er bare å feste setebeltene. Dette blir en lang finaleserie.

Men skal Lørenskog snyte de siste års mesterlag for kongepokalen, må de vinne i DNB Arena. Litt mindre is, litt mindre tid, litt høyere tempovekslinger i spillet. Lørenskog har tapt de to første kampene der. 1-0 og 2-0.

- Presset er på Oilers

- Hvordan skal dere snu det?

- De har presset på seg, men så har de også en liten hjemmebanefordel. Det blir en litt tettere hockey der enn i vår hall. Det blir derfor en omstilling for oss hver gang vi kommer dit. På vår is tar det litt lenger tid for dem å komme inn i skuddsektoren, for eksempel, mens det i DNB Arena tar kortere tid. Derfor må vi være kvikkere i skuddøyeblikkene. Vi har ikke scoret der i de to første kampene, men har gjort det i serien. Så vi vet det går an. De er langt fra uslåelige der. Men det er litt urovekkende å ha gått målløse av banen der i to kamper på rad, erkjenner Thoresen.

- Vi må ha en seier der. Vi har vørt gode hjemme, men ikke helt klart å løse koden der borte. Jeg håper vi har lært av de to foregående kampene, sier Mats Trygg.

- Men vi vet at Petter Thoresen er flink til å trykke på de rette knappene. De kommer til å gå ut i hundre på onsdag. Da må vi bare svare med samme mynt.

Sekretæren Kenneth Larsen

Kenneth Larsen, Lørenskogs trener, mente det knapt var bruk for ham i 4-1-seieren.

- Vi spiller som en kameratgjeng. Vi hadde spilleglede, gutta sto opp for hverandre og det eneste jeg trengte å gjøre var å sende rekkene utpå. Jeg ble som en sekretær. Vi er veldig fornøyd, sier Larsen og smiler.

——————

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor VIFs snuoperasjon, Riises dommerutskjelling, Barcas kollaps og Deilas ydmykende nedtur er blant temaene:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment