Thursday, April 21, 2016

“Freezer-Bakenga” cheered goal in comeback – TV 2

Molde – Vålerenga 4-0 (2-0):

– Han er en genial spiller, sa TV 2-ekspert Ole Martin Årst etter kampen mellom Molde og Vålerenga.

Spilleren han beskrev var Eidur Gudjohnsen, som var helt sentral i det meste Molde foretok seg i 4-0-seieren over hovedstadslaget.

– Han tenker kjappere enn alle de andre på banen. Han er der det skjer hele tiden, fortsatte Årst.

• Se Gudjohnsens lekre hælflikk i videovinduet øverst i saken!

Selv var Gudjohnsen ydmyk i sin oppsummering av kampen.

– Vi spilte bra, synes jeg. Andre omgang handlet om å holde nullen, og det klarte vi, sa den islandske veteranen til TV 2.

– Nærmer seg toppform

Til tross for at Gudjohnsen dikterte det meste som skjedde på eget kunstgress, mener Molde-trener Ole Gunnar Solskjær at 37-åringen fortsatt ikke er i sin beste form.

– Formen nærmer seg, fastslår den tidligere Manchester United-spilleren, og legger til:

– Men form går opp og ned. Klasse er permanent.

Likevel er det noe annet ved Gudjohnsen som har imponert Solskjær mest.

– Han oppfører seg ikke som en stjerne. Han er veldig ydmyk, og jeg er imponert over arbeidsinnsatsen hans, sier den tidligere Cardiff-manageren.

Gudjohnsen-magi

Kampen var kun rundt et kvarter gammel da Eidur Gudjohnsen igjen viste prov på gammel storhet. Den tidligere Chelsea- og Barcelona-spilleren satte opp 19 år yngre Sander Svendsen med en lekker hælflikk. Unggutten ville ikke være noe dårligere, og hamret ballen kontant i mål. Et mønsterangrep av moldenserne.

– Den bevegelsen og touchen var det Barcelona-klasse over. Ungguttene våre har mye å lære av ham, sier Solskjær.

Godt overblikk og et silkemykt touch er dog ikke ord som er best egnet til å beskrive den neste scoringen. Drøye 20 minutter senere doblet nemlig Molde ledelsen – med en scoring som ville gitt langt lavere stilkarakterer enn den første.

Bakenga tilbake

Mushaga Bakenga, som tidligere denne måneden langet ut mot trener Ole Gunnar Solskjær i lokalavisen etter manglende spilletid, fikk stå helt alene i feltet og stanget et hjørnespark mot mål.

På veien mot nettmaskene ble ballbanen brutt av Vålerengas Enar Jääger, som satte sin egen keeper noe ufrivillig ut av spill. En revansjelysten Bakenga ønsker nok å krediteres for målet, men det spørs om det ikke vil bli stående som et selvmål.

Men tilbake i Tippeligaen for første gang siden november i fjor, var Bakenga sulten på mer. Den andre omgangen var knapt et minutt gammel, da han fikk en gyllen mulighet til å score et mål som i alle fall ville vært hans.

Bakenga avsluttet rett på Aslak Falch i Vålerenga-buret, men ballen gikk likevel i en bue mot mål. Like før ballen duppet over målstreken, kom Kjetil Wæhler stormende og fikk klarert.

Nytt selvmål?

Offensivt hadde Wæhler også noe å bidra med. Etter 57 minutter slo han en leken pasning til Deshorn Brown, men jamaicanerens avslutning ble parert av Molde-keeper Ethan Horvath.

Like etter ble hans keeperkollega på motsatt banehalvdel satt på prøve, da Svendsen vendte opp og fyrte av et godt skudd. Men Falch reagerte raskt, og fikk en hånd på ballen.

Det klarte han ikke etter 64 minutter. Et innlegg fra Petter Strand gikk via hodet til Simon Larsen og rett i mål. Molde økte ledelsen til 3-0, men igjen vil det være tvil om hvem som blir kreditert for scoringen.

– Innlegget var på vei mot mål, så jeg tipper at Strand blir tildelt det målet, sa Jesper Mathisen fra kommentatorboksen.

Det var imidlertid ingen tvil om hvem som skulle krediteres kampens siste scoring. Et flatt hjørnespark lurte seg gjennom feltet og traff høyrefoten til Joona Toivio, som enkelt kunne avslutte målfesten tre minutter før full tid.

Molde feide Vålerenga av banen og vant 4-0.