Saturday, April 16, 2016

Sunderland against new Premier League contract after Norwich victory – Manager

Promotion med annonselenker

NORWICH – SUNDERLAND 0-3

Det har blitt en slags tradisjon at Sunderland klarer seg i Premier League. I år ser tradisjonen ut til å leve videre etter at Fabio Borini, Jermain Defoe og Duncan Watmore ordnet 3-0 til Sunderland mot Norwich.

Sam Allardyces menn satte i gang et voldsomt press mot hjemmelaget midtveis i den første omgangen og fikk betalt da Andre Wisdom, på klønete vis gav bort et straffespark som Borini satte i mål.

Andreomgangen startet best for hjemmelaget på Carrow Road da Redmond hamret ballen i stolpen. Like etter gjorde Defoe det han har gjort i alle år og sendte ballen i mål etter å ha spilt fri av Defoe.

Og for å gjøre vondt til verre passet unggutten Duncan Watmore på å strø salt i såret på overtid i den andre omgangen da han la ballen i mål og sørget for 3-0-seier til bortelaget.

- Meldingen vi fikk var å ikke bli slått i dag. Vi har spilt bra siden nyttår, men har ikke klart å vinne. Vi har spilt veldig mye uavgjort. Vi har troa på oss selv, fortalte Sunderland-kaptein Lee Cattermole til BT Sport etter kampen.

Dermed går Sunderland opp til 30 poeng, mens Norwich blir værende på 31.plass. Sam Allardyces menn har dog én kamp mindre spilt, og kan sende Alex Neil og Norwich på nedrykk med seier der.

Handbags

Det startet med høy temperatur på Carrow Road, slik man gjerne forventer av en nedrykksbatalje. Allerede etter tre minutter barket de to lagene sammen da Sunderlands DeAndre Yedlin ble sendt inn i reklameskiltene.

Sunderland-trener Sam Allardyce og mesteparten av hans benk reiste seg opp for å ta Robbie Brady, som hadde dyttet Yedlin. Etter litt knuffing og dytting kom lagene omsider tilbake til kampen på banen.

Lagene slet med å komme til de virkelig store sjansene, men Sunderlands Fabio Borini hadde et skudd som seilet forbi Ruddys mål i det 17. minutt.

Hjemmelaget holdt på å få dyttet ballen over streken de også da et hardt innlegg traff Sunderland-forsvarer Younes Kaboul som kun kan takke keeper Vito Mannone for at han ikke scoret selvmål.

Hele Sunderland kan nok også takke Mannone etter at den italienske keeperen fikk en arm på Martin Olssons fantastiske skudd på halvspretten fra omtrent 30 meter.

Likevel var det bortelaget som skulle ta første stikk. Andre Wisdom kastet seg inn i en takling med Fabio Borini som egentlig ikke så altfor ille ut ved første øyekast. På reprisen så man dog at dommer Andre Marriner tok helt rett.

Den tidligere Liverpool-angriperen tok straffesparket selv, og straffen var utagbar for Ruddy i Norwich-målet. Dermed tok Sunderland et kjempesteg mot å sikre fornyet kontrakt i Premier League.

Dermed kunne Allardyce og Sunderland smile bredest da legene gikk til pause på stillingen 1-0 til bortelaget fra nord-England.

Same procedure …

Norwich introduserte Nathan Redmond til den andre omgangen og den lynkjappe vingen bruke ikke lang tid på å gjøre seg bemerket. Kun to minutter inn i den andre omgangen smalt han ballen i stolpen fra rundt tjue meter.

Likevel skulle det ikke ta lang tid før Sam Allardyces menn igjen skjærte igjennom Norwich-forsvaret som varm kniv i smør. Jan Kirchoff vant ballen høyt og spilte fri Borini på kanten.

Italieneren brukte ikke lang tid på å spille fri Jermain Defoe inne i boksen, og den engelske landslagsspilleren kastet seg frem og fikk bredsidet ballen i mål i det 52. minutt.

Det kunne blitt enda mer kun få minutter etter da Sunderland igjen tok Norwich i vanvittig ubalanse. Defoe ville dog ikke betale Borini tilbake, og istedenfor å spille italieneren på blank kasse så rakk en Norwich-spiller å få ryddet opp.

Det var en frustrende dag for Dieumerci Mbokani på topp for Norwich. Han rev og slet i Sunderland-forsvareren, ville ha straffespark i den andre omgangen, og fikk en avlsutning klarert på streken av Lee Cattermole. På mange måter oppsummerte han Norwichs dag på Carrow Road.

Norwich kjempet med alt de hadde for å komme seg tilbake inn i kampen, og Redmond var giftig med sine langskudd. Likevel klarte bortelaget å kontrollere både han og innbytter Cameron Jerome.

Og der Norwich feilet så suste Sunderland i angrep. Og i det 90. minutt skulle Sunderland-gutten Duncan Watmore få væren av å fastsette sluttresultatet til 3-0.

Dermed kan det se ut til at Sunderland er på vei mot et nytt «great escape». Seieren gjør at de nå kun er ett poeng bak Norwich i kampen om å bli værende i Premier League.

Om historien forteller oss noe så er det at Sunderland mest sannsynlig blir å finne i Premier League til neste sesong også.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!