Sunday, April 17, 2016

Vardy fouled out filming in Leicester drama – Manager

Reisetips med annonselenker

LEICESTER – WEST HAM 2-2:

Den forrykende kampen endte til slutt 2-2 etter en kamp som vil bli diskutert i lang tid.

Dommer Jonathan Moss presterte nemlig å dømme to tvilsomme straffespark i tillegg til at han viste ut Jamie Vardy for filming.

Trolig var alle avgjørelsene gale.

Den første dommerkontroversen skjedde etter 54 minutter, på stillingen 1-0 til Leicester, et mål Jamie Vardy hadde sørget for.

Den engelske spissen var igjen i hovedrollen da han løp fra Angelo Ogbonna og gikk i bakken innenfor sekstenmeteren. Leicester ropte på straffe, men dommer Moss valgte i stedet å gi Vardy gult kort for filming.

Det var hans andre for dagen, og dermed resulterte det i rødt kort. Meningene er mildt sagt delte om dommeren gjorde rett i den situasjonen.

- En forferdelig avgjørelse. Klar straffe, tvitret tidligere Premier League-storscorer og Leicester-supporter Gary Lineker.

- Det er definitivt gult kort og utvisning. De barket sammen, men Jamie Vardy kastet seg til bakken. Så bortkastet, sier tidligere Liverpool-forsvarer Mark Lawrenson til BBC.

Det er første gang Vardy er utvist som Leicester-spiller. Sist gang han ble utvist var i september 2011 for Fleetwood, og nå må Leicester klare seg uten toppscoreren i neste kamp mot Swansea.

Flere dommertabber?

Verre ble det for Leicester da dommer Moss dømte straffe til West Ham syv minutter før slutt, på det som så ut som en soleklar filming fra Winston Reid.

- Går den dommeren på dop, spurte Peter Schmeichel på Twitter etter 1-1-situasjonen. Han er far til Leicester-keeper Kasper.

- For en parodi av en dommer. Klovn! smalt det fra Jesper Mathisen.

Da Robert Huth tilsynelatende ble snytt for straffe rett før slutt, var dommerfarsen tilsynelatende komplett. Trodde man.

Verre ble det da dommeren dømte straffe til Leicester på overtid, en straffe som også var av det tvilsomme slaget.

- Kompensasjonsdømming deluxe! Denne kampen blir bare verre og verre for dommeren … Få blåst av nå! utbrøt Jesper Mathisen.

Da Leonardo Ulloa scoret fra ellevemeteren, endte kampen 2-2.

Leicester har dermed 73 poeng på førsteplass når de har igjen fire kamper av sesongen.

Kampens første sjanse kom allerede etter to minutter, og det var en gigantisk mulighet West Ham sløste bort. Dimitri Payet slo en fin ball inn i feltet der Cheikhou Kouyaté headet mot mål. Kasper Schmeichel fikk fingertuppene på ballen før den traff stolpen på den ene siden og rullet langs streken og traff stolpen på den andre siden. En utrolig mulighet for gjestene fra London.

Minutter senere var det Leicesters tur til å prøve seg. Robert Huth rev seg løs på et frispark og headet like utenfor mål.

Etter 18 minutter var det slutt på sløsingen. N’Golo Kanté spilte Jamie Vardy fri med en fin pasning, og alene med Adrian gjorde Vardy ingen feil. Med venstrebeinet satte han inn 1-0 for vertene.

Kampen bølget frem og tilbake etter scoringen, og 1-0 holdt seg til pause.

Straffe *2

Andre omgang åpnet dramatisk da Vardy ble utvist, og det ga West Ham håp.

Og syv minutter før slutt gikk Winston Reid i bakken i feltet etter en holding fra Wes Morgan. Dommeren pekte på straffemerket.

Andy Carroll gjorde ingen feil fra ellevemeteren og utlignet til 1-1.

Da Aaron Cresswell økte til 2-1 minutter senere, var snuoperasjonen komplett.

Men helt på slutten fikk Leicester også straffe, og der scoret Leonardo Ulloa sikkert.

Dermed endte det 2-2 i en forrykende kamp søndag.

Leicesters neste kamp spilles søndag om en uke når Swansea venter på King Power Stadium. West Ham møter Watford på hjemmebane allerede på onsdag.

NB: Her finner du mer om helgens fotballkamper.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!