Monday, April 18, 2016

Tottenham approaching Leicester: – What a fantastic footballer he is – Manager

Reisetips med annonselenker

STOKE – SPURS 0-4:

Håpet om ligatrofeet lever for Spurs etter at de vant overbevisende 4-0 borte mot Stoke City mandag kveld.

Harry Kane og Dele Alli ble igjen de store heltene for Tottenham da de satte inn to scoringer hver.

HERJET: Stoke var sjanseløse mot Dele Alli, Harry Kane, Erik Lamela og de andre Tottenham-spillerne.

Rui Vieira Ap

Spesielt imponerende var Kanes 1-0-scoring som kom allerede etter ni minutter. Den engelske landslagsspissen vartet opp med et nydelig mål da han skrudde ballen ned i det lengste hjørnet fra cirka 15 meter.

- For en fantastisk fotballspiller han er, ropte TV 2-kommentator Jørgen Klem etter at ballen gikk i mål.

Før mandagens kamp delte Kane førsteplassen på toppscorerlisten i Premier League med Jamie Vardy, men etter to mål mot Stoke topper 23-åringen listen alene med sine 24 mål.

- For en kamp av alle sammen. Det er vanskelig å komme til et sted som Stoke. Måten vi vinner på viser hva slags lag vi er, sier Kane til BBC etter kampen.

- Vi scoret fire, men kunne ha scoret seks eller syv ganger. Det er en av de beste kampene våre denne sesongen, men det er sånt vi kan gjøre. Leicester tapte to poeng, og jeg har klødd etter å få spille. Jeg måtte vente i en og en halv dag, humrer Kane.

Mandagens seier betyr at Tottenham nå bare er fem poeng bak serieleder Leicester når det gjenstår fire kamper.

Drømmestart for Spurs

Det var gjestene fra Nord-London som klart best i gang på Britannia mandag kveld, og det tok ikke mer enn syv minutter før gjestene skapte den første store sjansen.

Men Harry Kane klarte ikke å overliste 40 år gamle Shay Given da Erik Lamela spilte ham gjennom inne i sekstenmeteren. Kane fikk avsluttet på mål, men Given reddet mesterlig med kneet.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før Kane fikk sin revansje. Noen minutter senere viste Tottenham-spissen hvorfor han er toppscorer i Premier League da han mottok ballen fra Moussa Dembele, tok den med seg innover i banen og plasserte den vakkert nede i lengste hjørnet bak en sjanseløs Given.

HÅPET LEVER: Mauricio Pochettinos menn har fortsatt mulighet til å vinne Premier League.

Lee Smith Reuters

Traff tverrliggeren

Til tross for at de ledet 1-0, fortsatte Spurs å styre kampen, men midtveis i omgangen våknet Stoke noe. Etter 27 minutter forsøkte Marko Arnautovic seg med et skuddforsøk, men avslutningen gikk rett på Hugo Lloris som reddet.

Det var den eneste virkelige målsjansen Stoke skapte, for det var liten tvil om hvilket lag som var best i førsteomgangen på Britannia.

Etter 33 minutter holdt Dembele på å øke ledelsen til 2-0 da han prøvde seg med et langskudd, men belgieren måtte se at ballen ti centimetere forbi krysset.

Enda nærmere scoring var lagkamerat Christian Eriksen som etter 41 minutter ble spilt alene med keeper på vakkert vis av Dele Alli, men dessverre for Tottenham avsluttet dansken i tverrliggeren.

Dermed stod det fortsatt kun 1-0 til Tottenham ved pause.

Flere Tottenham-sjanser

Det var et friskere Stoke-lag som kom på banen i den andre omgangen, og hadde Ibrahim Afellay stilt inn siktet noe bedre innledningsvis, kunne det fort ha stått 1-1 like etter pause. Nederlenderen mottok ballen inne i sekstenmeteren, men fra noe skrått hold gikk den flere meter utenfor.

For selv om Stoke var mer aggressive, var det Spurs som fortsatt skapte de største sjansene. Fire minutter ut i andre omgang ble Danny Rose spilt fri alene mot mål, men Geoff Cameron var dyktig da han akkurat fikk stoppet Rose fra å avslutte.

Fem minutter senere var det Dele Alli som skapte problemer for Stoke-forsvaret da han avsluttet fra cirka 16 meter, men heldigvis for hjemmelaget gikk skuddet like over mål.

Spurs fortsatte å styre kampen, og minuttet senere var det Lamela som fikk sjansen til å øke ledelsen da han ble spilt fri fra noe spiss vinkel. Argentineren fikk avsluttet, men ballen gikk til side for mål.

Alli scoret og bommet

Utover omgangen skulle imidlertid Tottenham begynne å sette sjansene, og det startet med Dele Alli som etter 67 minutter ble spilt alene med keeper av Eriksen. Den engelske unggutten gjorde ingen feil og satte inn 2-0 til gjestene.

Minutter senere burde samme mann ha økt ledelsen til 3-0, men til tross for at han tok seg forbi Given i Stoke-målet, bommet han på det åpne målet og satte i stedet ballen i stolpen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SCORET TO: Dele Alli kunne juble for to mål mot Stoke.

Simon Bellis Pa Photos

Heldigvis for Alli fikk det ingen konsekvenser, for like etterpå scoret Harry Kane sitt andre mål for kvelden etter å ha blitt spilt fri av Lamela.

Like før slutt skulle ydmykelsen bli total for Stoke da Tottenham satte inn 4-0. Åpent mål skulle vise seg å bli for vanskelig for Alli, men på volley skulle han vise seg å være langt giftigere. Etter 82 minutter mottok Alli ballen fra Eriksen og hadde få problemer med å banke inn sitt andre mål for kvelden.

Tottenham fortsatte å presse på, men flere mål ble det ikke, og Spurs kunne dermed juble for 4-0 og tre svært viktige poeng.

Spurs og Leicester har igjen fire kamper. Sistnevnte er fortsatt store favoritter til å stikke av med ligaseieren, men av de to lagene er det de blåkledde som har det vanskeligste kampprogrammet.