Terry fraløpt and expelled in Pedros dream debut – TV 2

WBA-Chelsea 2-3

Chelsea har fått en trang åpning på Premier League-sesongen. Ett poeng mot Swansea og et fortjent 0-3-tap for Manchester City var den slunkne beholdningen for José Mourinho før borteoppgjøret mot West Bromwich.

Her blir John Terry utvist:

Portugiseren startet med nykommeren Pedro, noe han ikke skulle angre på. For 28-åringen både scoret og leverte en målgivende pasning før halvtimen var spilt. En scoring av Cesar Azpilicueta like før pause gjorde at London-laget kunne ta med seg sin første trepoenger denne sesongen. Med 3-2-seieren klatret Chelsea opp på øvre halvdel av tabellen.

For John Terry ble ikke dagen like bra. Chelsea-stopperen, som ble byttet ut ved pause mot Manchester City, ble utvist etter 55 minutter etter å ha blitt fraløpt av WBA-spissen Rondon.

Her setter Costa inn 2-0:

José Mourinho var godt fornøyd etter kampen.

– Jeg er fornøyd fordi vi spilte veldig bra. Det ser ut som vi er full av honning, fordi vi tiltrekker oss så mye negative ting. Laget var veldig bra da vi hadde 11 spillere. Med ti mann var vi sterke mentalt, sier Mourinho.

Reddet av Courtois
Men det startet ikke spesielt bra for Chelsea-laget, for anledningen i mørke drakter og utvasket shorts.

Etter 13 minutter pekte Mark Clattenburg på straffemerket da Callum McManaman gikk i bakken etter en klønete takling av Nemanja Vidic. James Morrisons straffespark var dessverre for hjemmelaget ikke mye å skryte av.

Azpilicueta legger på til 3-1:

Skuddet midt i mål traff beinet til Thibaut Courtois, og Chelsea slapp med skrekken.

Morrison reduserer til 2-3:

Pedro med mål og målgivende
Sju minutter seinere viste nykommeren Pedro hvorfor Mourinho i siste liten kuppet spanjolen foran snuten på Manchester United. Den tidligere Barcelona-spilleren spilte vegg med Eden Hazard og kom seg til en avslutning knapt 16 meter fra WBA-målet. Skuddet gikk via en forsvarer og ned i Boaz Myhills venstre hjørne.

Drømmedebuten ble bare bedre etter en knapp halvtime. Willian regisserte en mønsterkontring som endte med at Pedro fant Diego Costa foran WBA-målet. Costa hadde ingen problemer med å skli inn sitt første mål for sesongen.

Sjelden Azpilicueta-scoring
Det gikk ikke mange minuttene før WBA slo tilbake. Hjemmelaget utnyttet rommet bak Branislav Ivanovic og et langt innlegg fant Rondon på bakesrte stolpe. Spissen nærmest brassesparken ballen tilbake i feltet, der Morrison fikk tid og rom til å lade kanonen. Prosjektilet av et skudd passerte alle Chelsea-forsvarerne som prøvde å stå i veien, og plutselig var WBA tilbake i matchen.

Men Chelsea hadde mer på lager. En følsom chip fra Cesc Fabregas like før pause fant Costa på full fart gjennom WBA-forsvaret. Chelsea-spissen brystet ballen ned til Cesar Azpilicueta, som bredsidet ballen enkelt ned i hjørnet fra 16 meter.

Chelsea virket som de hadde god kontroll på kampen, men etter 54 minutter endret kampen karakter da dommer Mark Clattenburg viste ut John Terry. Chelsea-stopperen havnet på etterskudd i en duell med Rondon. WBA-spissen gikk i bakken, og Clattenburg dro det røde kortet nådeløst opp av brystlommen.

Ny redusering
Chelsea var på hælene, og bare fem minutter seinere reduserte Morrison til 2-3 med et flott hodestøt.

Et drøyt kvarter før slutt var McManaman svært nær ved å utligne til 3-3. WBA-spilleren fintet ut Ivanovic og skulle bare plassere ballen ned i lengste hjørne, men avslutningen snek seg utenfor bakerste stolpe.

Selv om WBA hadde sine muligheter, var det bortelaget som skapte de aller største sjansene. Diego Costa skuslet bort to gode muligheter, mens Falcao ikke traff ballen skikkelig da han fikk sjansen ti minutter før slutt.