Sunday, August 30, 2015

Was assaulted by matchvinnerscoringen – Manager

Promotion med annonselenker

Marcus Pedersen ble den store helten da Strømsgodset slo Mjøndalen 2-4 i et ellevilt lokalderby.

MJØNDALEN – STRØMSGODSET 2 – 4:

MJØNDALEN (Nettavisen): – Jeg har en god følelse, med tre poeng og selvfølgelig tre viktige mål. Deilig etter jeg har slitt litt og jeg synes det er fortjent etter en tung periode, melder Marcus Pedersen til Nettavisen i pressesonen etter kampen.

Han er virkelig dagens mann. Først scoret han 1-0 etter sløft forsvarsspill. Så kriget han inn det uhyre viktige 3-2-målet helt på overtid i andre omgang. Til slutt gjorde han alt selv og fullførte sitt hat trick med «Ælv clasico»s siste spark på ballen.

Og rett etter det andre målet, stormet den patriotiske bortefansen banen og regelrett overfalt målscorer Pedersen, som lå inne i Mjøndalen-målet.

- Det viser at det var veldig viktig med tre poeng, melder Pedersen selv.

- Hvordan er det å være tilbake på toppnivå?

- Jeg slapp meg ned ett nivå i OBOS-ligaen, mistet selvtillit og slet også med skader. Nå ville jeg vise at jeg ikke var den dårlige spissen alle gjorde narr av, fortsetter Godset-helten.

Slang med leppa
Etter hans første mål, løftet han fingeren mot munnen som et tydelig hysjetegn til hjemmefansen.

- De slang litt med leppa, men det var bare ting jeg gliste av. Jeg skjønte jo at det kom til å komme etter forrige gang jeg var her. Det gjorde meg bare enda mer tent, det motiverte meg bare å få litt dritt mot meg, sier Pedersen.

Mjøndalen – Strømsgodset 2 – 4:

Målscorere: MIF: Aasmundsen (’47) og Pellegrino (’50). SIF: Marcus Pedersen (’13, 90′ og 90′) og Iver Fossum (’40).

Mjøndalen (4-4-2): Marco Priis Jørgensen (Forn ’20) – Ulrik Arneberg, Rhett Bernstein, Magnus Sylling Olsen, Morten Sundli – Craig Henderson, Mads Hansen, Erik MIdtgarden, Stian Aasmundsen – Christian Gauseth, Amahl Pellegrino (Hurtado ’70).

Strømsgodset (4-3-3): Espen Bugge Pettersen – Florent Hanin, Jørgen Horn, Marius Høibråten, Gustav Valsvik – Iver Fossum, BIsmarck Boateng, Mohammed Abu (Ovenstad ’78) – Øyvind Storflor, Marcus Pedersen, Gustav Wikheim (Tagbajumi ’81).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen.

Gule kort: Gustav Wikheim, Marcus Pedersen.

Tilskuertall: 4139.

Det var den samme hjemmefansen som jublet da Mjøndalen sendte Pedersen og Brann ned til OBOS-ligaen for et snaut år siden.

- Jeg tenkte på det litt før kamp og tenkte at jeg skulle hvertfall score ett.

Det ble tre for Pedersen, som melder at det er mer i vente.

- Jeg har kommet meg hjem igjen nå, gliser en storfornøyd matchvinner.

Hylles av Iversen
Tidligere storscorer og nåværende CMore-ekspert, Steffen Iversen, øser lovord over Pedersen.

- Han leser situasjonene veldig bra og finner gode posisjoner midt foran mål. For han må det være godt å kjenne at han har selvtillit, sier Iversen til Nettavisen.

Selv har Iversen opplevd måltørker og kjenner godt den tunge følelsen det er når det virkelig ikke går veien. Og kjenner igjen mye av seg selv i Pedersen:

- Det virker som om Pedersen har funnet tilbake til da fotballen var så bekymringsfri og virkelig morsom igjen. I dag er han veldig god, melder Iversen.

Godset-trener «BP» Ingebretsen var ikke knepen med lovordene overfor tremålshelten, som de betalte to millioner kroner for tidligere i sommer.

- Det er helt nydelig. Det er derfor vi hentet han hjem igjen, melder han overfor Nettavisen.

Utrolig derby
Det var en virkelig ellevill fotballkamp. Strømsgodsets to mål kom på overtid etter en mesterlig opphenting – til ingen nytte – fra Mjøndalen.

Hjemmelaget hentet inn en 2-0-ledelse – som Godset skaffet via Iver Fossum og Marcus Pedersen i første omgang -, men klarte ikke å holde helt inn.

- Det er det verste for en fotballtrener. Vi hadde vært veldig gode i andre omgang, og jeg følte vi hadde muligheten mot slutten når de var tamme, melder Vegard Hansen overfor Nettavisen etter å ha sett sitt lag slippe inn to mål på overtid.

Mjøndalen hadde Strømsgodset godt tredd nedover gaffelen i andre omgang og jaktet også det tredje målet. Men Pedersen spolerte festen.

- Pedersen er en skikkelig fighter, sier Hansen.

Opphenting
Strømsgodset tok ledelsen 2-0, slapp inn to tidlig i andre omgang, og samlet seg nok til å score to mot slutten igjen.

De to overtidsscoringene satte punktum for det som var et ellevilt Buskerud-derby. Et derby som virkelig hadde alt.

Hva enn Vegard Hansen sa i pausen på stillingen 0-2 til Strømsgodset: Det funket.

Rett etter avspark gikk Mjøndalen i angrep og etter litt klabb og babb i Strømsgodset-feltet, kunne Stian Aasmundsen klinke ballen i mål i et godt befolket Godset-felt.

Mjøndalen-fansen våknet endelig og bruntrøyene fortsatte å presse på. Og før fem minutter av andre omgang var spilt, kom utligningen.

Amahl Pellegrino, som har slitt stort etter steget opp til Tippeligaen for et år siden og ikke scoret, fikk ballen på halvspretten på rundt tyve meter.

Skuddet fikk en perfekt skru over Espen Bugge Pettersen og 2-2 var et faktum. En nydelig og etterlengtet scoring for Amahl Pellegrino!

Men det åpnet stygt for vertene. Svært stygt.

Tøffe tak
Etter et drøyt halvminutt ble Mjøndalen-målvakt Jørgensen nøye vurdert av Røde Kors-personell etter han fikk et skudd mitt i ansiktet.

Etter et par minutter kom han seg i loddrett posisjon, men var synlig «shaky» etter smellen.

Og det var Godset som beleiret hjemmelagets sekstenmeter. Etter noen minutter spilt, fikk de ikke én, ikke to, men tre enorme målsjanser – men ingen klarte å presse ballen i mål fra to-tre meter. En gang gikk den i tverrligger, to ganger redning på strek.

Det lå i luften: Etter 13 minutter forekom en forferdelig miskommunikasjon mellom Rhett Bernstein og målvakt Marco Jørgensen etter et innlegg.

Førstnevnte mislykkes i klareringen og sendte ballen mot eget mål – der Jørgensen ikke lenger befant seg.

Det førte til at Marcus Pedersen kunne enkelt ekspedere ballen i det åpne målet til 0-1.

Keeper-skade
Vondt ble fort til verre: Etter tjue minutter måtte målvakt Jørgensen ut, fortsatt groggy etter smellen i åpningsminuttene, og ble erstattet av Ivar Andreas Forn.

BEVISSTLØS: Marco Priis Jørgensen ble liggende etter et sammenstøt med ballen tidlig i kampen.

CMORE (Med tillatelse).

Mjøndalen kom seg litt etter åpningssjokket, men slet virkelig med å få i gang noen form for pasningsspill.

Etter halvtimen kunne fort Marcus Pedersen blitt tomålsscorer da han fyrte av på direkten fra 40 meter etter en grusom feilpasning, men Forn var med på notene nok til å slå ballen over til hjørnespark.

Sjanseløse
Mjøndalen var helt sjanseløse da Strømsgodset kontret, etter et av hjemmelagets få visitter på gjestenes banehalvdel.

Ballen endte fort hos Øyvind Storflor og assistkongen levde opp til navnet sitt:

Det presise innlegget fant Iver Fossum på fem meters hold, som hadde den enkleste jobben i verden med å bredside inn 2-0 etter 41 minutter. En oppvisning i effekt og presis kontringsfotball i den flotte sensommersola over Mjøndalen.

Hjemmelagets første skudd mot mål kom rett før pause, men skapte ingen farligheter for Espen Bugge Pettersen i Godset-målet. Gjestene hadde full kontroll på kampen og gikk fortjent til pause med 2-0-ledelsen.

- Jeg synes vi ser nervøse og engstelige ut fra start, men vi har vært i denne posisjonen før. Vi må våge mer i andre omgang, bedyrer Mjøndalen-trener Vegard Hansen til speaker rett etter pause-signalet lød.

Mjøndalen-show
Og etter pause var det Mjøndalen som styrte showet.

Plutselig var det Mjøndalen som vant duellene, Mjøndalens pasningsspill som satt som et skudd og Mjøndalen-supporterne som sang høyest. Hadde himmelen kunnet skifte farge, ville den nok blitt brun den óg.

Hjemmelaget hadde fullstendig kontroll i andre omgang og Strømsgodset fikk det virkelig ikke til å stemme. Mjøndalen dominerte midtbanen og spilte med en helt ny trygghet. Første og andre omgang var som natt og dag.

Godset-trener Ingebretsen gjorde sitt første bytte etter 78 minutter, da han satt inn Martin Rønning Ovenstad for å gjenvinne midtbanen.

Men hjemmelaget fortsatte å presse. Det var Mjøndalen som skapte sjansene i dét kampen nærmet seg slutten.

Kvalitetsforskjellene åpenbarte seg mot slutten. Strømsgodset to scoringer kom mot spillets gang i andre omgang, men viste hvor solide de var.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!