Wednesday, August 26, 2015

United star hit back at Rooney-refs: – There has been too much – Dagbladet.no

• Club Brugge – Manchester United (CL-playoff) 0-4, 1-7 sammenlagt.

(Dagbladet): Manchester United gjorde kort prosess med et hjelpeløst Club Brugge-lag i kveldens avgjørende kvalifiseringskamp til Champions League-gruppespillet.

Etter 878 målløse minutter fikk Wayne Rooney (29) igjen kjenne på den deilige følelsen av å ha scoret for Manchester United. Oppgjøret i Belgia nærmet seg halvspilt første omgang da venstre kant Memphis Depay dro seg forbi tre Brugge-spillere på vei innover i banen før han spilte Rooney gjennom alene med burvokter Sinat Bolat med en kamuflert pasning.

Mens belgiernes tyrkiske målvakt la seg ned i et forsøk på å ta ballen, beholdt Rooney roen og vippet kula elegant over en utrusende keeper. I andre omgang trillet 29-åringen inn to nye scoringer og sikret dermed United en plass i Fotball-Europas gjeveste selskap den kommende sesongen, før Ander Herrera (26) la på til 4-0 like etterpå.

- Som spiss ønsker du åpenbart å score, men alle går tilbake til forrige sesong og lager oppslag av at jeg ikke scoret på mange kamper da. Men sånn er det for alle spisser av og til. Jeg har forstått fra ung alder at jeg blir kritisert mer på grunn av navnet mitt og hvem jeg er. Det er sånn det er, sier Rooney i et intervju vist på Viasat.

Carrick glad på Rooneys vegne

Etter kampen var det samtidig en fornøyd Michael Carrick som pratet med Viasat. Midtbanespilleren scoret selvmål i den første kampen og var selvsagt lettet over at det ikke ble utslagsgivende.

- Det er godt for å oss å score mål og spille bra angrepsfotball. Vi forventet en tøff kamp. I første omgang var det også det, men i andre omgang drepte vi kampen. Vi er glade for å være videre, men vi vil ikke ta av for det, sier Carrick.

Samtidig forteller den engelske landslagsspilleren at han syns kritikken mot Rooney og hans manglende scoringer har vært urettferdig.

- Jeg syns det har vært for mye oppstyr om det. Jeg syns det er blåst ut av proporsjoner. Men jeg er glad på Waynes vegne for at han fikk noen mål, sier Carrick.

Hat-trick-helt

På trenerbenken satt nok også manager Louis van Gaal og håpet at den første scoringen ville bety slutten på det som hadde vært en blytung sesongstart for Rooneys del. Og bare tre minutter etter sidebytte fikk nederlenderen kanskje svaret han ønsket seg.

Da snappet Luke Shaw ballen på Brugges banehalvdel og satte i gang et mønsterangrep. Ballen forflyttet seg hurtig mellom tyskernes, Depays og Herreras føtter før den til slutt endte hos Rooney som fikk gleden av å sette ballen i et tilnærmet åpent mål.

Med Rooneys andre scoring for kvelden var avansementet i boks. Derfor betydde angriperens tredje scoring etter 57 minutter lite – for annet enn selvtilliten til engelskmannen.

Svarte kritikerne

Om Rooney føler at hat-tricket var et svar til kritikerne som de siste ukene har avskrevet ham som Uniteds spissløsning, er uvisst. At den oppløftende prestasjonen gjorde godt for både han, van Gaal, lagkameratene og fansen er derimot garantert.

- Det er noen timer siden sist han scoret. Uansett motstander er det godt å sette ballen i mål. Alle scoringer hjelper på selvtilliten. Måten Rooney gjør det på er elegant. Det bidrar til at han kommer i en bedre flyt. Nå er diskusjonen om når han skal score igjen over, sier Viasat-ekspert Rune Bratseth.

Bedre ble det også for de med hjertet i rødt at angrepsspillet, hvor United har slitt med å produsere mål og målsjanser i Premier League, var av så god kvalitet at det gir laget håp om at det er bedring i emning.

- Utrolig viktig

Det underbygget også en scoring av spanske Herrera midtveis i andre omgang. 26-åringen fikk muligheten i stedet for Morgan Schneiderlin, som ble hvilt, og viste seg som den målfarlige midtbanespilleren han er da han satte inn 4-0 alene med keeper Bolat.

- Dette er utrolig viktig for United. Skuta er på rett kjøl. Det er ingen grunn til å ta av, men vi kan ikke forlange så mye mer, sier Viasat-ekspert Morten Langli.

Reserven Chicharito noterte seg for et lite minus da han misbrukte et straffespark ti minutter før full tid, men United kan likevel juble:

For etter et års fravær er klubbens navn igjen på en av lappene som trekkes opp av bollen i UEFAs hovedkvarter i sveitsiske Nyon i morgen. Da blir gruppespillet klart, og United er seedet på nivå to. Første runde spilles 15. og 16. september.

‘; }); $ ( ‘#related-’+woId+’ div.related_items’).html(items); //saveElementAjax(Ext.get(woId)); }; $ (document).ready( function() { //if ($ (‘#doc’).find(‘.related-container’).size() == 0) $ .ajaxSetup({ cache: false }); $ .getJSON( ‘http://www.kjendis.no/2.0/lib/relatedarticles.functions.php5?jsoncallback=?’, { limit : 4, tags : ‘sport’, id : 123, articleId: 40814040 }, fetchRelatedArticles ); });