Tuesday, March 22, 2016

Aalesund boss about season start in March: – Good to get started early – Aftenposten





sport-match

Siden seriestarten for to uker siden har det pågått en debatt i media om seriestarten kom for tidlig i år. Denne serierunden snødde det så mye på Alfheim at det gjorde det vrient for Tromsø og Start å spille en god kamp. Etter Brann-Odd var sistnevntes trener svært lite fornøyd med underlaget på Brann stadion.

Debatt om nivået

- Det er en skam å spille fotball på en slik matte foran 10.000 tilskuere. Det er uheldig for utviklingen av norsk fotball at det spilles fotball under slike forhold, sa han til TV2.

Nivået på årets utgave av eliteserien er også blitt debattert.

- Jeg mener det er for tidlig å dømme allerede etter to serierunder, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

Han mener det er fornuftig å strekke sesongen over en lengre periode enn man har hatt tidligere.

Vil jevne seg ut

- Men jeg er enig i at det ikke er ideelt å spille fotball alle steder akkurat nå. Vi må regne med at det er litt forskjellig kvalitet på banene på denne tiden av året, sier han.

- Og da risikerer man at kvaliteten på kampene faller?



- Det er noe som vil stabilisere seg etter hvert. Da kommer vi til å se at det er større forskjell på lagene. Det vil være lag som imponerer spillmessig, så vil lag som Haugesund, som er gjerrige, imponere defensivt, sier Fredriksen og legger til.

- Vi så det i fjor også, at bortsett fra Rosenborg-AaFK og noen andre kamper, så var det jevnt i seriestarten. Det var kamper med mye kriging, der lagene som kriget mest vant.

Internasjonal matching

- Kan du tenke deg å starte så tidlig hvert år?

- Jeg synes det er godt å komme i gang tidlig. Hvis vi har som mål å matche oss mot internasjonale klubber og mot gode landslag, så tror jeg vi på en eller annen måte må få strukket sesongen litt.

Også AaFK fikk prøvd seg på en vrien gressbane borte mot Haugesund lørdag

- Vi tapte ikke på grunn av nederlaget. Det ble mye dueller og dødballer, og der må vi erkjenne at Haugesund var bedre enn oss, sier Fredriksen.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment