Sunday, March 13, 2016

Heikkilä debut goal in the Start premiere – Aftenposten

sport-match

KRISTIANSAND (fvn.no): – Jeg fikk de svarene jeg ønsket: Knallbra jobbing, og et lag som står på for hverandre. Det er serieåpning, mange nye fjes. Det kommer til å bli bedre, sier Start-trener Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen etter kampen.

- En ganske jevn kamp. Vi sto godt imot Lillestrøm defensivt, og hadde også våre farligheter, oppsummerer Start-keeper Håkon Opdal.

- Vi ønsker alltid å vinne hver gang vi går på banen, men ett poeng er greit det, sier Starts målscorer Tapio Heikkilä.

Sjansefattig åpning

Begge kampens mål kom mot slutten av første omgang, men bortsett fra det var det ikke mange sjanser i seriepremieren på Sparebanken Sør Arena.

Kampens første halvsjanse kom etter drøye ti minutter da Fred Friday trakk seg inn i banen og skjøt, men Start-keeper Håkon Opdal reddet enkelt.

Det var en 1. omgang med svært få sjanser, men mot slutten av omgangen kom begge lagene på scoringslisten.

To mål mot slutten av omgangen

Først var det hjemmelaget som tok ledelsen åtte minutter før pause. Espen Hoff med en godt slått corner mot nærmeste stolpe, som ble møtt av debutant Tapio Heikkilä. Finnen stusset ballen over Lillestrøm-keeper Arnold Origi og over målstreken. LSKs Malaury Martin prøvde å heade ballen bort ved bakre stolpe, men han sto inne i mål.

- Det var et bra innlegg av Hoff. Det var bare å vinne duellen og heade den inn. Det er alltid fint å kunne hjelpe laget med scoring, sier Heikkilä.

Men Starts ledelse var kun i fem minutter. Et frispark fra Malaury Martin gikk over alle og stusset i kunstgresset rett foran Håkon Opdal. Starts sisteskanse fikk en hånd på ballen, men ikke nok til å hindre den fra å gå i nettet.

- Det var et godt, lavt slått innlegg. Som keeper kan jeg ikke nå bort til den. Det er mange som kan få til en avslutning før ballen kommer inn til meg, og da må jeg stå og vente, sier Opdal.

Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 1-1.

En gigantsjanse hver

Start åpnet den 2. omgangen best og kom til en gigantisk sjanse da timen var passert. Uduak Idemokon ble stusset gjennom av Espen Hoff, og kommer seg inn bak Lillestrøm-forsvaret, men en god enhåndsredning av Arnold Origi hindret scoring.

I sluttminuttene var det gjestene som fikk sin mulighet til å ta med seg alle poengene fra Kristiansand. Fred Friday fintet seg forbi innbytter Alex DeJohn og kom alene med Håkon Opdal. Friday prøvde å plassere ballen i hjørnet, men Starts sisteskanse gjorde en strålende beinparade.

Dermed endte det med 1-1 og poengdeling i serieåpningen – akkurat det samme som da lagene møtte på Åråsen i premieren i fjor.