Aimlessly between Tromsø and Start on snowy Alfheim – Manager

Reisetips med annonselenker

Snøen gjorde det vanskelig.

TROMSØ – START 0-0

Det ble en tett og jevnspilt affære da Tromsø og Start møtte hverandre til dyst i Tippeligaens andre runde på et snødekket Alfheim. Og kampen bar i stor grad preg på de vanskelige forholdene.

Hverken eller av lagene klarte å finne veien til nettmaskene, selv om bortelaget var nærmest etter at finske Tapio Heikkilä stanget ballen i tverleggeren i første omgang.

Snøen gjorde at spillet gikk tregt, og det ble vanskelig å etablere noe. Såpass plagsom var snøen at lagene var forsinket ut til den andre omgangen pga måking.

Slik så det ut før avspark på Alfehim:

Artikkelen fortsetter under bildet

Disse forholdene nådde hele veien til USA, og tidligere Start-forsvarer Hunter Freeman. 31-åringen spilte to sesonger med Start i 2009 og 2010. Forholdene på Alfheim gjorde ikke at en retur lokket med det første.

- Dette savner jeg ikke! skrev den nåværende New York Cosmos-forsvareren på sin Twitter-konto da han fikk øye på en video som viste frem snøværet i nord.

Likevel var han påpasselig med å understreke at selv om han ikke savner været, så er det ting fra Norge han fortsatt tenker på. Han husker også sine tidligere oppgjør på Alfheim:

- Jeg visste jeg var i problemer i Tromsø da det hang en isbjørn over garderobedøra vår på stadion, forteller Freeman videre på sin Twitter-konto.

Dermed ble det poengdeling for Tromsø og Start på Alheim i sesongens første hjemmekamp på det snødekkete Alfeim.

Finsk hodestøt

Det vanvittige snøværet i Tromsø gjorde at førsteomgangen ble alt annet enn en høydare. For mens banen ble hvitere, ble tempoet på spillet saktere og ingen av lagene fikk vist seg fra sin beste side.

Likevel suste Tromsø i angrep og Gjermund Åsen var nær ved å klemme ballen inn under Håkon Opdals tverlegger etter fire minutter.

Samme mann skulle gjerne fått ballen fra Hans Norbye etter 13. minutter. Tromsø-backen kom seg til dødlinja og fikk slått inn, men ballen kom bak Åsen og avslutning til Magnus Andersen var for svak.

Aron Sigurdarssons navn på alles lepper etter den flotte oppvisningen mot Molde. Etter 19 minutter kom han seg fri på kanten av Start-boksen, men skuddet suste utenfor Opdals mål.

Tromsø trøkket på, men manglet brodd foran kassa. Etter 36 minutter fikk både Thomas Lehne Olsen og Åsen sjanser, men manglet både kraft og presisjon til å overliste Opdal.

Omgangens største sjanse tilhørte bortelaget. Rett før pause svingte de inn en corner som Tapio Heikkilä raget høyest på. Finnen var kun centimetre fra å gi de gule fra sør ledelsen, men headingen smalt i tverleggeren over Gudmund Taksdal Kongshavn i Tromsø-buret.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0 på et stadig mer snødekket Alfheim.

Måking

Den andre omgangen ble smålig forsinket grunnet måking av banen, men hverken eller av lagene virket å få det til å løsne tidlig i den andre omgangen.

Fosseringer av både Sigurdarsson og Starts Kristoffer Ajer ledet ingensteds og etter timen spilt så hadde Uduak Cyril Idemokon stått for omgangens største sjanse med et halvtamt skudd utenfor Kongshavns mål.

Samme mann var på farten igjen i det 64 minutter. Nigerianeren fikk seg litt rom inne i boksen, men avslutningen var altfor tam og gikk rett på Opdal.

Lagene forsatte å slite med å finne sjanser, selv om Tromsø kom på noen farlige løp inne i Start-boksen. Lehne Olsen hamret til i det 78. minutt, men truet ikke Kongshavn nevneverdig.

Den som truet Opdal var Sigurdarsson som skrudde et frispark mot Opdals lengste kryss i det 80. minutt. Den hadde god retning, men strøk seg såvidt utenfor det lengste krysset.

Dermed endte det målløst i sesongens første hjemmekamp på Alfheim. Dermed går Tromsø opp på en midlertidig syvendeplass i Tippeligaen etter to uavgjort. Den deler de med Start som har like poengsum og målforskjell.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!