How Norway played against Finland – Manager

Reisetips med annonselenker

Sjekk vår børs fra landskampen.

NORGE – FINLAND 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge slo Finland 2-0 hjemme i Oslo tirsdag kveld, etter to scoringer i andre omgang.

Jo Inge Berget og Stefan Johansen scoret målene.

Slik spilte Norge:

Ørjan Nyland (ut 45') – 4:
Keeperen blir ikke satt på de store prøvene i første omgang og får lite å henge klypene i. Holder nullen i de 45 minuttene han får spille, uten å vise nevneverdig, bortsett fra et litt klossete utspill.

Omar Elabdellaoui – 4:
Det gikk gjetord om formen til backen før landskampen, men det varslede samarbeidet med Martin Ødegaard uteble. Hellas-proffen viser likevel en del gode ting og spesielt én mot én offensivt er Elabdellaoui god. Ved 1-0-scoringen viser han også godt initiativ. I første omgang sliter han imidlertid i perioder defensivt og Finland skaper en del på kanten til Olympiakos-spilleren.

Even Hovland – 5:
Det norske laget holder nullen og Hovland viser at han kan spille godt, til tross for at han sliter med spilletid på klubblaget. En helt grei oppvisning av Hovland, som ikke gjøre nevneverdige feil, på en dag der heller ikke Norge blir satt på de aller største prøvene bakover.

Stefan Strandberg – 5 BB:
Strandberg fikk sin femte A-landskamp i karrieren og det er en stund siden sist han spilte med flagget på brystet. Russland-proffen viser likevel autoritet og ro i stopperspillet og er solid i det meste han foretar seg bak der. Strandberg posisjonerer seg godt og er god både i lufta og med beina.

Haitam Aleesami – 5:
IFK Göteborg-spilleren får nok en landskamp under beltet og viser igjen gode takter på sin side. Backen er positiv offensivt og har stort sett grei kontroll bakover, sett bort i fra et par tilfeller da det glipper litt. I første omgang er han sammen med Valon Berisha den eneste som ligner på et offensivt våpen fra Norges side, selv om det ble mye nesten, da de to satte i gang på kanten. Aleesami seiler likevel opp som et av våre sterkeste kort på venstreback.

Per Ciljan Skjelbred (ut 79') – 4:
Kapteinen får endelig muligheten i samme rolle han har i klubblaget Hertha Berlin, som defensiv midtbanemann. Skjelbred løser rollen helt greit, men i tospann med Håvard Nordtveit i store deler av kampen blir det litt tynt framover og det blir lite kreativ sjanseskaping fra midtbanen.

Håvard Nordtveit (ut 60') – 5:
Nordtveit leverer en fin målgivende pasning på Norges første scoring og viser tidvis fine takter, først og fremst i det defensive spillet. Han er flink til å bryte opp det finnene prøver på og slår av og til noen gode, forløsende langpasninger når det går for mye på tvers og bakover for Norge. Det mangler likevel kreativitet i Nordtveits midtbanespill og sammen med kaptein Per Ciljan Skjelbred sentralt blir det lite offensivt krutt fra den norske midtbanen.

Martin Ødegaard (ut 45') – 3:
Fikk sjansen fra start ute på høyrekant, men får det ikke helt til å stemme. Mye ute av posisjon innledningsvis og trekker kanskje for mye inn i banen. Viser glimtvis hva som bor i ham med ball og setter fart med den i beina. Utfordrer også med vekslende hell og mangler ofte rykket for å komme forbi motstanderen. Unggutten henger heller ikke alltid med defensivt når det angripes på hans side. Etter én omgang der verken Ødegaard eller Norge fikk til noe særlig, blir han tatt av banen.

Valon Berisha – 4:
Berisha er en av få spillere som viser noe før pause og skaper litt på sin kant, sammen med backen Haitam Aleesami. Østerrike-proffen åpner opp finnene ved et par anledninger, men Norge klarer ikke å utnytte dette til sin fordel. Faller litt av utover i andre omgang, da han blir flyttet over på andre siden. Berisha får ikke helt til det samme samarbeidet med Omar Elabdellaoui.

Adama Diomande (ut 45') – 3:
Englandsproffen viste gode takter mot Estland i forrige uke, men får ikke vist all verden i denne kampen. Diomande kommer ikke til noen avslutninger i den omgangen han får på banen. Bemerker seg med god defensiv jobbing på en finsk corner og et brukbart løp oppe i finnenes boks, men Hull-spilleren ser aldri ut til å bekymre gjestene voldsomt.

Fredrik Gulbrandsen (ut 45') – 3:
Får én omgang på Ullevaal stadion og er den mest aktive av de to på topp. Molde-spilleren kommer likevel ikke til noen målsjanser, men får heller ikke all verden å jobbe med av baller.

Innbyttere:
Andre Hansen (inn 46') – 4:

Kommer inn i andre omgang og er nær ved å slippe inn i keeperhjørnet kort tid ut i omgangen etter et godt finsk angrep. Hansen får imidlertid lanken på ballen, slik at den går i stolpen. Henger langt bedre med da Finland prøver på det samme litt senere. Ellers lite å utsette på Hansen.

Alexander Søderlund (inn 46') – 4:
Søderlund gjør et godt løp i forkant av 1-0-scoringen og åpner opp for Jo Inge Berget, som til slutt blir målscorer. Jobber og sliter, men kommer ikke til mange sjanser.

Jo Inge Berget (inn 46') 5:
Berget spilte en god kamp mot Estland i forrige uke og leverer det en spiss skal gjøre når han kommer inn i andre omgang mot Finland, mål. Viser spilleforståelse da han løper seg helt fri ved bakre stolpe og når ballen kommer på riktig sted, er det bare å dunke den inn i åpnet mål. Gjør alt i alt et meget bra innhopp og viser seg igjen som et av våre sterkeste våpen i angrep.

Ruben Yttergård Jenssen (inn 46') – 3:
Kommer inn for Martin Ødegaard, men gjør seg lite bemerket, til tross for at han får en hel omgang på seg. Yttergård Jenssen representerer noe litt annet enn Ødegaard, men kommer ikke helt til sin rett mot Finland i denne kampen.

Stefan Johansen (inn 60') – 5:
Johansen scorer Norges andre mål da han utnytter svakt fotarbeid fra Finlands keeper. Viser aggressivitet og vilje offensivt, noe vi har savnet hos Celtic-stjernen en stund. Bidrar også med litt mer kreativt spill fra midtbanen i de 30 minuttene han får på banen. Det blir likevel noen feilpasninger som trekker litt ned.

Ole Selnæs (Inn 79'): – Ikke vurdert

Vurdert av: Ole Jonny Hansen

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!