Thursday, March 24, 2016

Two new Zuccarello points and 5-2 Rangers – VG

(New York Rangers-Boston Bruins 5-2) Først gjorde Mats Zuccarello (28) 1-0 selv, så assisterte han til J.T. Millers 4-1 scoring.

Den norske NHL-spilleren er i storslag i påsken. Det samme er hans Rangers, som vant 5-2 over Boston Bruins hjemme i Madison Square Garden.

Det var Zuccarellos 24. mål for sesongen, og nok en gang scoret han i overtallsspill. Han er nå oppe i 56 poeng totalt.

Målet kom åtte minutter og 37 sekunder ut i kampen da Keith Yandle og Derek Stepan gjorde forarbeidet, og Zuccarello smelte til fra skrå vinkel. Bruins-keeperen Tuukka Rask dekket ikke nærmeste hjørne godt nok, og nordmannen benyttet derfor sjansen til å lure inn 1-0. En småsyk finne valgte å si takk for seg etter 1. periode, og ble erstattet av Jonas Gustavsson.

Zuccarello scoret i power-play også i mandagens kamp mot Florida Panthers. Da limte han pucken opp i vinkelen tre minutter ut i andre periode.

Mats Zuccarello trenger dermed bare tre poeng for å matche sitt karrierebeste med 59 poeng i grunnserien fra 2013/14-sesongen. Han spilte onsdag hele 5.56 minutter powerplay.

I fjor fikk nordmannen ødelagt sluttspillet etter å ha fått en puck i hodet og ble ute i lang tid.

Video! Se norske Martinsen rundlure Canucks-keeperen

Etter at Zuccarello hadde gitt Rangers ledelsen, gikk det ikke lang tid før Derek Stepan gjorde 2-0 (igjen forarbeid av Yandle), og så punkerte Derick Brassard kampen ved å øke til 3-0 fem minutter ut i 2. periode.

Etter en Bruins-redusering gjorde J.T. Miller 4-1, og Zuccarello var tredje sist på pucken etter at han på spektakulært vis klarte å få pucken inn foran Bruins-målet. Det siste Rangers-målet ble satt inn av Rick Nash.

Fikk du med deg? Derfor ble «Zucca» og Rangers-forsvaret slaktet

New York Rangers tok dermed et nytt skritt mot sluttspillet, mens Bruins står med fire strake tap.

Henrik Lundqvist var nok en gang glitrende som målvakt og reddet 39 skudd for Rangers.

– Vi kommer nærmere og nærmere sluttspillet, konstaterte den svenske veteranen etterpå ifølge nhl.com.

– Vi gjør bra power play-spill mot en virkelig sterk motstander. Det gir verdifull selvtillit i gruppa, sa Rangers-sjefen Alain Vigneault etterpå. Zuccarello hadde mest overtallstid av samtlige Rangers-spillere.

Rangers er nå oppe i 92 poeng, og ligger fire poeng foran Pittsburgh i kampen om 2. plassen i Metropolitan Division.

PS: Andreas Martinsen og Colorado Avalanche møter Philadelphia Flyers torsdag. Avalanche ligger an til å måtte spille uten sine to beste målscorere, Matt Duchene og Nathan MacKinnon.