Tuesday, March 29, 2016

“Hockey Snakkis” So shall CDA and Oilers turn the loss to his advantage – Dagsavisen

Følg RA Sporten på Facebook!

Det meste har blitt sagt, og skrevet om Christian Dahl-Andersen. Etter mandagens kamp mot Storhamar ble Oilers-legenden tidenes norske poengplukker i sluttspillsammenheng, og med sine to mål hjalp han Oilers inn igjen i kampen. Selv om karrieren hans langt i fra er over, mener hockeyekspert Glenn Åsland at 35-åringens drakt må opp i taket med Jari Kesti og Tomi Suoniemi.

– Christian Dahl-Andersen er simpelthen en fantastisk hockeyspiller, med en fenomenal merittliste. Både i Oilers, men også i nasjonal målestokk. I dag henger det allerede to drakter i DNB Arena, men hans drakt må opp dit så fort han legger skøytene på hylla. Han har levert mye bedre enn de som allerede henger der, så det er bare rett og rimelig at han kommer opp dit, sier Åsland.

LES OGSÅ: Storhamar vant den første semifinalen

– Har ingen planer om å legge opp

Selv signaliserer «CDA» at han gjerne tar en sesong til, slik at banemannskapet i hallen må vente litt før de heiser trøyen hans opp i taket.

– Jeg har ingen planer om å legge opp, og har lyst til å gå løs på en ny sesong. Jeg vet hva jeg vil gjøre neste år, men kontraktsforhandlingene må du snakke med Pål Higson om, sier Dahl-Andersen.

Også i den første semifinalekampen viste han sin viktighet for Oilers, med sine to mål i midtperioden. Selv synes han at han har vært priviligert som har fått lov til å være med på den reisen han har vært med på i Oilers.

– Da jeg gjorde comeback i Oilers hadde jeg aldri drømt om at vi skulle gjøre det så bra, og at jeg skulle stå her å se tilbake på de resultatene vi har oppnådd. Jeg har vært utrolig priviligert som har fått være med på alt her, sier Dahl-Andersen.

LES OGSÅ: Må reforhandle med tolv spillere

Tror det avgjøres i siste kamp

Nå er imidlertid all konsentrasjon rettet inn mot det å ta tilbake hjemmebanefordelen, og snu tapet i den første semifinalekampen til sin egen fordel.

– Vi må ikke gjøre så voldsomme forandringer egentlig. Vi må skjerpe oss foran kassa og sette de sjansene vi får. Jeg går ikke rundt og er bekymret, da vi gjør en god kamp mot Storhamar. Nå må vi bare forberede oss og gjøre det vi kan for å slå tilbake i neste kamp, sier Dahl-Andersen.

Hockeyekspert Glenn Åsland har i hvert fall planen klar for hva Oilers bør gjøre mot Storhamar onsdag.

– Oilers må inn og grave foran mål, fortsette å produsere skudd og sjanser, og legge mer trafikk foran keeper. Alt skjer foran keeper, og da må det kriges og kjempes i langt større grad enn det som ble gjort i den første kampen. Da kommer målene, sier Åsland.

Både Åsland og programleder Espen Iversen tror det først avgjøres i siste kamp, neste lørdag.

Men først er det altså ny semifinale onsdag klokken 19.00.

LES OGSÅ: Superveteranen viste vei, men endte tomhendt

LikeTweet

No comments:

Post a Comment