Sunday, January 4, 2015

Denigrated Moyes led Sociedad to victory over Barcelona – Dagbladet.no

• Real Sociedad – Barcelona 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Etter bare 90 sekunder av borteoppgjøret mot Real Sociedad-mannskapet til David Moyes, angret nok Barcelona-trener Luis Enrique på at han hadde satt Lionel Messi og Neymar på benken fra start.

Stjernenes forlengede juleferie tok ikke slutt før på fredag, noe som var grunnen til at de ikke var i førsteelleveren.

Det ga Sociedad et større håp om å få med seg poeng fra møtet med det som for mange oppleves som overmakten. Et håp som ble straks mye større da den spanske landslagsbacken Jordi Alba stupheadet et innlegg inn i eget nett bare halvminuttet etter kampstart.

Organisatoren Moyes

Selv om Barcelona manglet Messi og Neymar til å begynne med, var det langt ifra et stjerneløst lag som entret gressmatta på Estadio Municipal de Anoeta.

Anført av Luis Suárez, Andres Iniesta og Xavi Hernandez begynte umiddelbart utligningsjakten. Selv om Moyes mislyktes med det meste som Manchester United-manager forrige sesong, er skotten kjent for å være flink til å organisere lag.

Denne kvelden i den nydelige kystbyen San Sebastián var et nytt bevis på det. For vertene gjorde det svært vanskelig for Barcelona-spillerne med å jobbe iherdig i to tette firerblokker foran keeper Geronimo Rulli.

Til pause hadde ikke de titteljagende gjestene fra Barcelona skapt noe som helst, noe som også skyldtes et altfor lavt tempo og en altfor høy feilprosent i pasningsspillet.

Tok grep

Det betydde at Enrique ikke lenger hadde noe valg: Messi måtte på banen – og det fort. Da dommeren blåste i gang 2. omgang, var derfor den lille argentineren på plass.

Under ti minutter senere var også Neymar kastet innpå i et desperat forsøk på å benytte seg av Real Madrids tap mot Valencia tidligere på kvelden.

Ingen av dem klarte imidlertid å sette nevneverdig fart på katalanerne – helt til kampen gikk inn i den avgjørende fasen.

Fasen hvor hvert eneste valg kan bli skjebnesvangert. Da begynte også rommene å bli større, ettersom Sociedad-spillerne ble slitnere og slitnere.

De nektet likevel å gi fra seg seieren uten kamp. En kamp, som til tross for flere gode sjanser i sluttminuttene, viste seg å skulle holde til seier.

‘; }); $ ( ‘#related-’+woId+’ div.related_items’).html(items); //saveElementAjax(Ext.get(woId)); }; $ (document).ready( function() { //if ($ (‘#doc’).find(‘.related-container’).size() == 0) $ .ajaxSetup({ cache: false }); $ .getJSON( ‘http://www.kjendis.no/2.0/lib/relatedarticles.functions.php5?jsoncallback=?’, { limit : 4, tags : ‘sport’, id : 123, articleId: 37005612 }, fetchRelatedArticles ); });

LikeTweet

No comments:

Post a Comment