Thursday, November 19, 2015

“Mini” got to play in the premier league: – Difficult to take seriously handball – Aftenposten



Jahn Ivar «Mini» Jakobsen fikk en startplass i Bodø Håndballs kamp mot Drammen i 50-årsgave av klubbens daglige leder, Tor-Arne Aga.

50-åringen var nær scoring etter fem minutter, men ble stoppet av Drammens målvakt, Mathias Kolstad Holm.

«Mini» (50) debuterer i eliteserien i håndball

Den tidligere fotballspilleren er ikke den første kjendisen som har entret håndballbanen i 2015. I mars gjorde Senkveld-programleder Thomas Numme comeback for Runar.

Numme-effekten ga seier mot topplaget 

Twitter-kritikk

Etter Bodø-debuten for Mini har folk rast fra seg med kritikk på det sosiale mediet Twitter.

- Vanskelig å ta håndball seriøst når det slipper til Numme og Mini. Ville aldri skjedd at en håndballspiller fikk spille i Tippeligaen, skriver Rolf Arne Holmen.



Også eliteseriespiller Steffen Stegavik tok det sosiale mediet i bruk da han også virket skuffet over BHKs stunt.

- Det blir bare en bjørnetjeneste for å skape litt ekstra folk på en kamp. Bare i håndball man lar slike stunt få tilgang, skriverElverum-spilleren etterfulgt av et tommel ned-symbol.

Brannfakkel

Daglig leder i Kolstad, Jostein Sivertsen, er også svært kritisk til det han beskriver som et PR-stunt av Bodø-klubben.

Ny skalp for Kolstad 

- Jeg kaster en brannfakkel nå og skjønner at det er en artig greie. Jeg føler det undergraver håndballproduktet. Det gir kanskje en kortsiktig gevinst, men man tjener ikke på dette i lengden, sier Sivertsen.

Han understreker at Bodøs stunt kan ødelegge troverdigheten til sporten.

- Det ødelegger troverdigheten. Dette ville aldri skjedd under en fotballkamp, noen har gjort det på treninger, men det blir noe helt annet, fortsetter han og legger til: Dette var en avgjørende kamp som Bodø måtte vinne. Det blir litt uproft.

 

Interessen

Den daglige lederen ønsker at publikum skal møte opp på kamp for å se på idretten, ikke kjendiser.

- Man ønsker jo å gjøre folk interessert i sporten, ikke i gjesteopptredener. Det blir litt som å tisse i buksa for å holde varmen, det fungerer der og da, men fungerer ikke i lengden, sier han videre.

Han legger frem et eksempel dersom Kolstad skulle gjort det samme.

- Vi kunne sikkert fått Petter Northug til å spille fem minutter for Kolstad. Da hadde vi sikkert solgt 10.000 billetter, men da kommer folk for å se på Northug og ikke Kolstad. Jeg tror ikke noen hadde tenkt at vi hadde hatt et bedre produkt av den grunn, fortsetter Sivertsen.

Uenig

Daglig leder i BHK, Tor Arne Aga, er uenig i at dette var en uproff greie av klubben.

- Folk kan mene det de vil. Man har forskjellige meninger, vi står for at vi valgte å gjøre det, og jeg synes det var en bra greie, sier Aga til adressa.no.

Han forteller også at dette ikke var et PR-stunt av klubben, men heller en utfordring til «Mini».

- Han mente at å spille i eliteserien ikke ville vært noe problem så han tok utfordringen vi ga han. Det var en morsom greie vi gjorde, men det kommer ikke til å bli hverdagslig, fortsetter Aga.

Ikke respektløst

Den nybakte eliteseriespilleren mener selv at dette ikke var respektløst overfor motstanderne.

- Vi hadde en dialog med Drammen, og de aksepterte at jeg skulle spille, så det var ikke noe respektløst over det, sier Jakobsen

«Mini» var selv litt skeptisk i forkant om å gjennomføre det hele.

- I ettertid synes det var helt greit. Vi var i tvil selv, men bestemte oss for å gjennomføre det. Jeg skjønner at folk synes det er rart med å sette inn en 50-åring og alt det der, men det gikk bra, og jeg dreit meg ikke ut, fortsetter han.

50-åringen synes ikke dette setter sporten i et dårlig lys.

- Det er i håndball man har muligheten til å gjøre dette. Det var for å lage litt show og det ble et bra arrangement, avslutter han.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment