Sunday, November 22, 2015

Tande after triumph: – Unaccustomed for a little boy from Kongsberg – Manager

Promotion med annonselenker

Norsk 21-åring med sensasjonell v-cupseier.

De norske hoppgutta leverte flere svev i verdensklasse i den individuelle verdenscupåpningen i tyske Klingenthal.

Aller best var Daniel-André Tande (21), som slo til med 142 meter i første omgang og lå på andreplass etter ett hopp.

I finaleomgangen var han nesten like sterk og strakte seg helt ned til 140,5 meter.

Det holdt til den første verdenscupseieren noen gang for 21-åringen, og Norges 99. seier i verdenscupen i hopphistorien. Triumfen dro unggutten inn et mediesirkus han ikke har opplevd makan til tidligere.

- Ja, det har vært en del oppstyr. Dette er litt uvant for en liten gutt fra Kongsberg, for å si det sånn, innrømmer Tande i samtale med Nettavisen.

- Ubeskrivelig

Etter den obligatorisk pressekonferanse og en lang rekke seiersintervjuer med norsk og utelandske pressefolk, har han endelig fått tid til å tenke litt over hva han har vært igjennom denne søndagen.

- Det var litt surrealistisk å stå igjen der oppe sammen med store skihoppernavn som Petr Prevc og Severin Freund etter første omgang.

- Hvordan ble det så å se de samme to ende bak deg på resultatene etter finalehoppet?

- Det er jo helt ubeskrivelig. Utrolig moro, sier Daniel-Andre Tande ettertenktsomt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

BEST AV ALLE: Daniel-André Tande overgikk alle under søndagens verdensupåpning i tyske Klingenthal.

Jens Meyer Ap / NTB scanpix

Tande gikk like godt helt til topps i det første individuelle rennet i verdenscupen, dagen etter at han ble vraket fra det norske laget i lagkonkurransen. Etter den fantastiske prestasjonen i Klingenthal banket det selvfølgelig skryt fra landslagtrener Alexander Stöckl.

- Han har gratulert både meg og laget med prestasjonene. Det er utrolig bra at så mange av oss er med og hevder seg i finaleomgangen, sier Tande til Nettavisen.

Sterk laginnsats

Johann André Forfang klatret til niendeplass etter et kjempehopp på 143 meter i sitt andre svev.

Kenneth Gangnes ble nummer 11 i konkurransen, mens Andreas Stjernen ble Norges fjerde hopper blant de 15 beste. Tom Hilde endte opp som nummer 21, og Anders Fannemels to hopp holdt til 25.-plass.

- Det føles godt å slå så godt tilbake. Jeg var jo litt skuffa over at jeg ikke kom med på laget i går. Men da var ikke treningshoppene mine så gode heller. Forskjellen på hoppene mine i dag er rett og slet førsteimpulsen ved hoppkanten. Jeg er mer offensiv og da flyr jeg også mye lenger, forklarer Tande.

Han er ikke ukjent med å ligge høyt på resultatlistene etter ett hopp. I sommer vant han plastrenn i kontinentalcupen i nettopp Klingenthal. Derfor tenkte han ikke på vinnermulighetene da han lå på andreplass halvveis i rennet.

- Jeg tenkte som forrige gang jeg lå på andrplass i et renn. Da vant jeg. Det handler bare om å komme seg inn riktig spor mentalt.

Stjernene kom til kort

En åttendepass var den sterkeste plasseringen til Tande fra tidligere. Søndag henviste han selveste Prevc og Freund til de lavere trinnene på seierspallen.

NRK-ekspert Johan Remen Evensen fant ingen annen forklaring på den overraskende seieren enn at Tande rett og slett var den sterkeste skihopperen i konkurransen.

- Det er faktisk Daniel som hopper så godt at han er verdens beste i dag, sa Evensen.

Med 140,5 meter i finalen var kongsberghopperen nesten 20 poeng foran Severin Freund, som på det tidspunktet var nest beste hopper etter to hopp.

Petr Prevc var da eneste mann igjen på toppen, men sloveneren klarte ikke å matche nordmannen. Med 138 meter havnet Prevc 3,1 poeng bak dagens vinner.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Vil du være med å si din mening om oss? Klikk her for å bli med i vårt leserpanel og vinn iPad Air2

LikeTweet

No comments:

Post a Comment