Thursday, November 26, 2015

This meant he was free kick – embarrassing blunder gave Liverpool trouble – Aftenposten





sport-match

Liverpool sikret avansement i Europaligaen da franske Bordeaux ble slått på Anfield torsdag kveld.

Kampen vil likevel ikke huskes for scoringene til James Milner eller Christian Benteke. Keeper Simon Mignolet sørget for å bli det store samtaleemnet da han fikk indirekte frispark mot seg for å ha holdt ballen 20 sekunder i hendene etter 32 minutter.

Dommer Alon Yefet hadde til slutt ikke noe annet valg enn å blåse.

Henri Saivet sørget for å banke ballen opp i nettaket og til ledelse etter at en lagkamerat hadde gitt ballen en liten dytt.

Regelverket sier at keeperen ikke har lov til å holde ballen i fast grep lenger enn seks sekunder, men det er veldig sjeldent at det blåses av selv om keeperne ofte holder den lenger.

Det er likevel sjeldent at noen holder den i over 20 sekunder, og derfor var det ingenting å si på at Yefet valgte å straffe Mignolet.

Thomas Myhre ble forøvrig avblåst for samme forseelse tilbake i 2000-EM i Norges kamp mot Spania. Den gang endte det imidlertid ikke med norsk baklengsmål.



Det gikk imidlertid bare fire minutter etter det franske målet før kveldens Liverpool-kaptein hadde utlignet. Milner tok straffesparket etter at Benteke var revet ned i feltet.

Belgieren selv sørget for vinnermålet sekunder før pause.

Han brukte en berøring på å legge Nathaniel Clynes innlegg fra høyre til rette, før han banket ballen hardt i nettet bak en utspilt Cedric Carrasso.

Benteke hadde også to andre baller i målet bak den franske keeperen, men ble korrekt avblåst begge ganger.

Mignolet gjorde litt opp for seg da han vartet opp med en meget god redning på Saivets gode frispark på overtid.

Liverpool er ett poeng foran sveitsiske Sion. De to lagene gjør opp om gruppeseieren i siste runde. Rubin Kazan ligger fire poeng bak engelskmennene, mens Bourdeaux er helt sist med tre poeng.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment