Leicester only goal difference away table top after draw against City – TV 2

Leicester-Manchester City 0-0

Flere eksperter hevdet at Leicesters to kamper mot Liverpool og Manchester City i romjulen ville vise om overraskelseslaget var å regne med helt der oppe eller ikke.

City-spiller slaktes etter dette opptrinnet: – Det er et under at han overlever det der

Etter uavgjort hjemme mot City tirsdag kveld tyder det meste på at Claudio Ranieris menn har noe å fare med i alle fall en god stund til.

Det endte 0-0 på King Power Stadium i en kamp hvor begge lagene hadde sine sjanser. Det betyr at Leicester går opp på 39 poeng, like mange som serieleder Arsenal, men med en litt svakere målforskjell.

– Jeg opplever at Leicesters eventyr fortsetter, kom det fra TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

– Straffe til Agüero? Ja
City, på sin side, går opp på tredjeplass med 36 poeng – tre bak de to lagene i tet.

Dette Ranieri-intervjuet fikk ekspertene til å le

Hadde City vunnet, ville de gått helt opp i ryggen på Arsenal, og Manuel Pellegrinis menn ble kanskje snytt for den muligheten av dommeren. Gjestene ropte nemlig på straffe etter en drøy times spill da Sergio Agüero gikk i bakken etter en duell med Gökhan Inler, men den vesle argentineren fikk ingenting – til tross for store protester.

Reprisene kunne tyde på at Agüero kanskje hadde god grunn til å klage.

– Agüero har jo en sak. Det er kjempeklønete av Inler, men dommeren ser ikke dette godt nok, sa Simen Stamsø Møller i TV 2s Premier League-studio.

Ekspertkollega Thorstvedt ville ikke klandre dommeren, men mente likevel at det var straffe.

– Han er ikke på ball. Agüero kaster seg. Han filmer aldri, men han gjør ganske mye ut av dette. Det ser teatralsk ut. Min konklusjon er at man ikke kan klandre dommeren. Straffe? Ja, men det er vanskelig for dommeren, sa han.

City dominerte – så snudde det
Starten på kampen ble som ventet en fartsfylt en, men det tok en hel stund før et av lagene kom til en nevneverdig sjanse.

Leicester-fan begynte å gråte på direkten

27 minutter var gått da Bacary Sagna spilte gjennom Raheem Sterling, men mannen med den nye sveisen måtte se forsøket sitt reddet av Kasper Schmeichel og deretter se ballen sprette noen få centimetere utenfor lengste stolpe.

City tok etter det mer og mer over, og fire minutter var Sterling frempå på ny. Schmeichel fikk imidlertid slått skuddet fra 16 meter over tverrliggeren uten så altfor store problemer.

Det så etter hvert ut som det bare var et spørsmål om tid før City ville ta ledelsen, men så fikk plutselig Leicester to store sjanser på kort tid like før pause.

Først kommer Marc Albrighton noen tideler for sent på bakerste stolpe til å klare å presse et lurt innlegg mellom stengene, før Jamie Vardy får en stor mulighet ut av ingenting.

City-forsvaret somler og gir bort ballen på 25 meter, men avslutningen til Vardy var ikke av det kaliberet vi har vært vant til å se fra engelskmannen og gikk hjelpeløst høyt over mål.

Sjanser begge veier
Leicester avsluttet den første omgangen godt, men mindre enn to minutter etter pause kunne Agüero sendt gjestene foran.

Argentineren møtte et lavt innlegg fra Kevin De Bruyne på første stolpe, men spissen endte opp med å flikke ballen over mål fra kloss hold.

Etter 53 minutter var det N’Golo Kantés tur til å forsøke seg, men midtbanekrigerens skudd fra 25 meter gikk en lite halvmeter for langt til side for Joe Harts venstre stolpe.

Spillet bølget frem og tilbake på King Power Stadium, og like etter timen mente City at de burde hatt straffe.

Agüero gikk i bakken etter en duell med Inler, men dommeren valgte å la spillet gå. Reprisene ga ikke noe klart svar på om det var riktig eller ei, men lite tydet på at Inler var på ball.

Spillet fortsatte å bølge, og etter 75 minutter testet Christian Fuchs skuddfoten fra 17 meter. Tyskeren traff hardt og godt, men en våken Hart fikk slått til hjørnespark.

Begge lagene skapte noen halvsjanser det siste kvarteret, men det ble ingen mål på King Power Stadium.

Slik startet lagene:

Leicester: Schmeichel – Simpson, Huth, Morgan, Fuchs – Inler, Drinkwater, Kanté – Mahrez, Vardy, Albrighton

På benken: De Laet, King, Okazaki, Ulloa, Dyer, Wasilewski, Schwarzer

Manchester City: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Kolarov – Silva, Fernandinho, Touré, Sterling, De Bruyne – Aguero

På benken: Caballero, Demichelis, Horsfield, Zabaleta, Navas, Bony, Iheanacho