Wednesday, December 16, 2015

Zuccarello: – We do not win the Stanley Cup so we play now – Aftenposten





sport-match

NEW YORK (Aftenposten): To år på rad har Rangers vært nær ishockeysportens hellige gral. Det må skje mye om det er på det tredje det skal skje.

– Akkurat nå er vi ikke gode nok til det. Men vi får se hva som skjer. Det skjer alltid noe med Rangers med noen trader (byttehandler). Vi må i hvert fall ha troen på at vi kan, sier Mats Zuccarello.

Han scoret i sin tredje kamp på rad natt til natt til onsdag, i tillegg til en assist, og han er både lagets beste målscorer og beste poengplukker med sine 27 poeng fordelt på 14 mål og 13 målgivende pasninger.

– Det er moro å bidra, men det viktigste er at vi vinner. Jeg tror de fleste var ganske lei av å tape før denne kampen her, sa nordmannen til Aftenposten i garderoben i mektige Madison Square Garden, etter hjemmeseieren over et stadig bedre Edmonton-lag.

Kun to utespillere hadde mer istid en Zucca i oppgjøret.

Reddet av keeperen

New York Rangers dundret frem som et ekspresstog i starten av sesongen. Laget var øverst på tabellen, og ting så veldig lyst ut. Fansen begynte allerede å drømme om en ny finale – to år etter tapet for Los Angeles Kings.

Men så man bak resultatene var det ikke like rosenrødt. Sannheten var heller den at keeper Henrik Lundqvist var i kjempeslag fra første dropp. Motgangen kom både for ham og laget, og før kampen mot Edmonton hadde Rangers bare vunnet én av seks kamper i desember.



Laget fra Manhattan ligger nå på 3. plass i Eastern Conference, to poeng bak Washington Capitals som topper, og poenget bak Montreal Canadiens på 2. plass.

– Vi spiller 82 kamper i året, pluss sluttspill og treningskamper. Det er vanskelig å holde det høye nivået i 82 kamper i trekk. I hvert fall når vi spiller omtrent annenhver dag. Så det er klin umulig å være like god hele tiden, mener Mats Zuccarello.

– Bare åpne kamper

– Det er ikke mye som skal til før man taper i denne ligaen her. Alle har en sjanse til å vinne kamper. Det er ikke som i tysk fotball der du vet at Bayern München kommer til å vinne. Eller som i Spania der Real Madrid og Barcelona stort sett bare vinner.

Artikkelen fortsetter etter siste episode podcasten Aftenpodden Sport:

 

– Å spille på oddsen på NHL blir man ikke rik av?

– Nei, det hadde jeg i hvert fall ikke gjort. Hver eneste kamp er faktisk en åpen kamp. Er man ikke helt på toppen, så taper man. Og det har vært vår greie.

– Det fremstilles veldig svart-hvitt i mediene i New York, men det har det kanskje ikke vært?

– Nei, det har vært flere kamper der vi har spilt bra, men tapt på grunn av personlige feil. Alle gjør feil, og det er den stimen vi har vært inne i. Noe av kritikken har vært berettiget, men det er ikke slik at vi er det dårligste laget i ligaen.

– Du har vært veldig selvkritisk også?

– Jeg startet bra, og så fikk jeg en dipp. Men den var litt forventet. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er så god at jeg kan holde på slik i 82 kamper. Nå føler jeg at jeg er på gang igjen.

Laget til Zuccarello har hatt noen skader på viktige backer, men skader er en stor del av gamet i denne ligaen. Rangers trenger både offensiv og defensiv forsterkning for igjen å bli en Stanley Cup-kandidat.

Dessverre har laget omtrent null å gå på når det gjelder lønnstaket klubbene i NHL har, så ledelsen må i tilfelle bytte til seg billig gull – eventuelt håpe på at Henrik Lundqvist igjen skal redde laget.

Lettet svenske

Så langt i desember har ikke "King Hank" vært den matchvinneren han må være.

Men etter seieren over Oilers var den svenske superstjernen både lettet og glad.

– Denne seieren trengte vi virkelig, av flere årsaker. Vi klarte å være fokuserte, det hadde vi snakket om på forhånd. I tillegg til å gjøre jobben som er nødvendig for å vinne, sa Lundqvist etter matchen.

Ny rekord?

Det gjenstår fremdeles 50 kamper i grunnserien, og bør i hvert fall bety at Mats Zuccarello setter ny personlig rekord i antall scoringer i løpet av én sesong. Så langt har han 14, persen er på 19.

– 19 får være det første målet, alt over er bare en bonus, sier Oslo-gutten.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment