Sunday, December 27, 2015

One of America’s greatest sports stars accused of doping in new documentary – Aftenposten





sport-match

Peyton Manning er den største stjernen i National Football League (NFL).

Tidligere i år satte han rekorden for flest yards, han har vunnet Super Bowl og blitt kåret ligaens mest verdifulle spiller hele fem ganger.

Men nå er det i et helt annet søkelys den store stjernen settes i, skriver Huffington Post.

Amerikansk  quarterback, som spiller for Denver Broncos i NFL.

Har tidligere spilt 14 sesonger i Indianapolis Colts, før han gikk til Broncos i 2012-sesongen.

Er fem ganger kåret til ligaens mest verdifulle spiller. Han har vunnet Super Bowl, og har rekorden for flest yards i pasninger.

Gikk gjennom en operasjon i 2011 på grunn av en nakkeskade. Før dette hadde Manning aldri mistet en sesong i NFL, men nå mistet han hele sesongen.

Anklages nå i en ny dokumentar for å ha brukt ulovlige veksthormoner for å komme tilbake etter nakkeskaden.

Sendte veksthormoner til kona

I dokumentaren “The Dark Side” går Liam Collins, en tidligere britisk hekkeløper, undercover for å bevise at prestasjonsfremmende preparater er utbredt i internasjonal idrett. Ifølge dokumentaren skal Manning bare være ett av mange navn som blir mistenkeliggjort.

Se hele dokumentaren fra Al Jazeera her (ekstern lenke)

Collins kommer i kontakt med en farmasøyt ved navn Charlie Sly. Sly forteller i et skjult videoopptak at han var en del av et legeteam som hjalp Peyton Manning med å komme fortere tilbake fra en nakkeskade i 2011. Sly skal ha fortalt at det skal ha blitt sendt veksthormoner til Ashley Manning, Peytons kone, slik at quarterbackens navn ikke skulle komme i fare for å bli avslørt i forbindelse med stoffene.

Friidrettstopp forlater sin stilling etter kontroversiell epost 



- Hele tiden sendte vi Ashley Manning dop, som for eksempel veksthormoner. Hele tiden, overalt. Og det var aldri i Peytons navn, skal Sly ha sagt ifølge Huffington Post.

Manning benekter anklagene

NFL forbød veksthormoner i 2011, men begynte ikke å teste for stoffet før i 2014. Enn så lenge har ingen spillere testet positivt, skriver avisen.

- Fikk 14 millioner for å skjule positive dopingprøver 

Peyton Manning selv benekter det hele, og har kommet med en uttalelse i forbindelse med saken.

- Anklagene om at jeg skal ha gjort noe som dette er bare søppel, og er bare oppspinn. Det hendte aldri. Aldri. Jeg kan virkelig ikke tro på at noen kan sende dette. Den som sier dette bare finner opp ting, skal Manning ha uttalt.

Manning har ikke spilt kamper siden november grunnet en fotskade.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment