Mesut Özil showed the way for Arsenal against Manchester City – Manager

Shopping med annonselenker

Stor seier for Arsenal.

ARSENAL – MANCHESTER CITY 2-1

Det var duket for storoppgjør på Emirates Stadium da Arsenal tok i mot Manchester City. Nummer to og tre på tabellen er av mange tippet som mulige seriemestre, og en seier her kunne bety mye i tittelracet.

Det skulle bli hjemmelaget som trakk det lengste strået. Anført av en magisk Mesut Özil, som vartet opp med to målgivende, så kom ikke City nærmere enn Yaya Tourés redusering i det 82.minutt.

Arsene Wengers gutter viste nok en gang at de mener alvor denne sesongen, og en slik seier like før jul vil nok bety nytt giv og en masse håp innover i det travle juleprogrammet for «The Gunners».

Med sine to målgivende i dag står Mesut Özil på 15 totalt denne sesongen. Premier League-rekorden for en hel sesong ble satt av Thierry Henry i 2002/2003-sesongen og er 20 målgivende pasninger. Det er 21 kamper igjen av Premier League denne sesongen, så den rekorden er helt innen rekkevidde for den magiske tyskeren.

- Mesut Özil er veldig beskjeden. Han ser ting ingen andre ser, du må bare passe på at du tar løpet. Når du har spesielle spillere på banen så gjør det jobben mye enklere, fortalte Theo Walcott ifølge BBC Sport etter kampen.

Også trener Arsene Wenger var fornøyd med seieren, til tross for at han kunne innrømme at han laget hans slet litt på 2-1:

- Det var en veldig intens kamp, og begge lagene gav alt. Vi så alltid skumle ut. Vi fikk noen fantastiske mål i første om gang og så litt rystet ut på 2-1, fortalte Wenger ifølge BBC Sport og vektla også hvor viktig Yaya Touré har vært for bortelaget i en liten årrekke nå.

- Vi spilte veldig godt, men det er ikke enkelt å kontrollere kamper borte mot Arsenal. De tok sjansene sine. Theo Walcott scoret et flott mål, men ligaen er ikke avgjort enda. Vi har vist de siste årene at vi kan vinne ligaen etter å ha ligget bak. Vi får alle spillerne tilbake i form og da er vi i gang igjen, fortalte City-kaptein Yaya Touré ifølge BBC Sport.

Hans tanker var veldig like de som City-trener Manuel Pellegrini satt igjen med etter kampen. Chileneren ønsket også å gjøre det klart at dette ikke var kampen som avgjorde tittelen:

- Jeg syns dette er ukomfortabelt fordi vi spilte bedre enn Arsenal. Når vi hadde ballen så fikk vi sjanser før det fantastiske målet til Theo Walcott. Vi tok flere sjanser og skapte sjanser, men vi kan ikke gjøre feil i disse kampene. Vi fortsetter å kjempe for tittelen, fortalte Pellegrini til BBC Sport.

Hovmesteren Mesut

Det så lenge ut til å bli en stillingskrig i førsteomgangen på Emirates der både Arsenal og Manchester City ikke virket villige til å gi vekk noe hverken offensivt eller defensivt.

Det var ikke før i det 32.minutt at oppgjøret virkelig tok fyr. Da hadde Arsenal sendt altfor mange frem og Sergio Agüero kunne sende Kevin de Bruyne igjennom på et fritt løp mot Petr Cech.

SERVITØR: Mesut Özil spilte Theo Walcott igjennom fint, og engelskmannen scoret kampens første mål.

John SibleyReuters

Belgieren kunne nok ha spilt igjennom David Silva på blank kasse, men bestemte seg like gjerne for å brenne til. Skuddet seilet utenfor Cechs mål.

Og så våknet hjemmelaget. På det påfølgende angrepet jobbet Arsenal ballen frem til Mesut Özil som fant Theo Walcott. Den engelske landslagsspilleren tok en touch for å sette seg før han skrudde ballen opp i det lengste hjørnet.

Fem på tre

City prøvde å jobbe seg frem til sjanser, men Arsenal-forsvaret lå kompakt og solid. Spesielt Laurent Koscielny så ut til å ha en perfekt dag i hjertet av de rødes forsvar denne kvelden.

På motsatt banehalvdel var ikke det defensive like solid. Like før pause klarte Eliaquim Mangala, på merkelig vis, å spille en pasning som landet rett i beina på Theo Walcott.

HØRER DERE MEG NÅ!?: Olivier Giroud scoret sitt tiende seriemål denne sesongen.

Dylan MartinezReuters

Denne gangen var det han som fant Özil som så Olivier Giroud jakte inn bak City-angrepet. Den tyske hovmesteren la ballen på et sølvfat for den franske angriperen som hamret inn 2-0 like før André Marriner kunne blåse for pause. Målet er franskmannens tiende i Premier League denne sesongen, og hans femte mål på tre kamper.

Dermed så kunne hjemmelaget gå til pause med momentum og en livsviktig 2-0-ledelse.

Arsenal skal punktere

Og det kunne fort ha blitt enda verre for bortelaget da Özil igjen serverte. Han fant Nacho Monreal ute på kanten som la nydelig inn til Joel Campbell. Costaricanerens avslutning gikk over mål. Samme mann var på farten igjen noen minutter senere, men Joe Hart avverget fint.

I det 60.minutt burde det blitt 3-0 til hjemmelaget. Campbell og Özil kombinerte fint før førstnevnte fant Aaron Ramsey på vei gjennom boksen. Waliseren prøvde å vippe ballen forbi Joe Hart, men den engelske burvokteren vartet opp med en fabelaktig redning.

FRUSTRERT: Det ble en frusterende time for Sergio Agüero. Argentineren gikk av i det 63.minutt uten scoring.

John WaltonPa Photos

Det ble en skuffende dag på jobben igjen for Sergio Agüero som nettopp har returnert fra skade. Den argentinske superspissen var til tider usynlig og ble byttet ut i det 63.minutt med Wilfried Bony.

Tafatt City, men stolt kaptein

Manchester City fortsatte å stange mot en tilsynelatende ugjennomtrengelig Arsenal-mur. Per Mertesacker og Koscielny hadde en fantastisk kamp for hjemmelaget og frustrerte Citys angripere gang på gang.

Så har man Yaya Touré. Når ting ser som mørkest ut for City så er det gjerne han som tar ansavr. I det 82.minutt spilte han et par pasninger med Bacary Sagna før han limte ballen opp i Petr Cechs lengste hjørne. En utsøkt scoring.

KAPTEIN: Yaya Touré satte i gang en skikkelig sluttspurt for bortelaget, men det ble litt for sent.

Arsenal var nær igjen kun øyeblikk etter før De Bruyne og Bony gjorde at flere supportere på Emirates satt med hjertet i halsen. Igjen så var det Mertesacker og Koscielny som ryddet opp i hjemmelagets forsvar.

Touré ville ikke se poengene forsvinne uten kamp. I det 87.minutt kom han i store klyv innover i Arsenals angrep. De Bruyne spilte en nydelig stikker igjennom, men ivorianerens avslutning seilet utenfor mål.

Flere mål skulle det ikke bli til tross for et voldsomt City-press på slutten. 2-1-seieren betyr at Arsenal ligger på andreplass i Premier League og skaper en firepoengsluke ned til Manchester City på tredjeplass.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!