Rooney must love Newcastle – Nettavisen

Shopping med annonselenker

Få lag får unngjelde like mye når Wayne Rooney er på banen.

MAN. UTD. – NEWCASTLE 3-1:

Wayne Rooney (29) scoret to ganger i første omgang mot Newcastle andre juledag, og bidro dermed sterkt til at Manchester United holder presset oppe på ligaleder Chelsea når 18 av 38 serierunder er spilt i Premier League.

Dette er fjerde gang Rooney scorer to mål i en ligakamp mot Newcastle. Bare Aston Villa er blitt straffet hardere – Rooney har scoret to mål i én kamp hele fem ganger mot birminghamlaget.

Hittil i karrieren har 29 år gamle Rooney scoret minst to mål i én ligakamp hele 38 ganger. Sju ganger har han scoret hat trick i ligasammenheng.

MÅLFARLIG: Wayne Rooney har scoret to mål eller mer hele 38 ganger i Premier League-sammenheng. Fire av disse 38 gangene har det skjedd mot Newcastle.

Martin RickettPa Photos

Den første scoringen mot Newcastle andre juledag kom etter et strålende angrepsspill, hvor hovmester Juan Mata sendte en vakker luftpasning med servitør Radamel Falcao, som kastet seg fram og slo ballen videre på direkten, fram til en helt ensom Wayne Rooney foran mål.

United-veteranen trillet enkelt inn 1-0 i tomt bur.

2-0-målet serverte hovmester Mata selv, med en enkel stikkpasning gjennom et svimmelt og feilplassert Newcastle-forsvar. Denne gang var det en keeper i veien, rett nok, men det ble likevel altfor enkelt for Rooney å score.

PÅ RETT VEI: Louis van Gaal fikk en tung start som United-boss, men har fått sving på sakene på Old Trafford etter hvert. Tross store skadeproblemer.

Jon SuperAp

Åtte minutter etter pause tok Rooney på seg servitørjakken selv. Fra midtbanen slo han en høy langpasning i bakrommet, der Robin van Persie sto klar og styrte ballen elegang i mål med hodet.

Newcastle reduserte til 1-3 gjennom et straffespark fra Papiss Cisse helt på tampen, men det påvirket ikke poengfordelingen. Det endte med tre poeng til Manchester United.

TRØSTEMÅL: Papiss Cisse setter inn kampens siste mål med et straffespark. Vakkert, men ubetydelig.

Phil NobleReuters

Det eneste skåret i gleden for Manchester-laget, er at Angel di Maria igjen er ute av spill på grunn av skade. Mot Newcastle måtte United også klare seg uten Ander Herrera, Marcos Rojo, Marouane Fellaini, Luke Shaw og Daley Blind på grunn av skader.

Manchester United har nå tatt 22 av de 24 siste poengene laget har spilt om. Som matematikerne av dere dermed forstår, har altså Louis van Gaals gjeng altså gått ubeseiret gjennom sine åtte siste ligakamper.

Det er likevel hele ti poeng opp til ligaleder Chelsea, som også vant komfortabelt andre juledag.