Real Madrid er verdens beste klubblag.

REAL MADRID – SAN LORENZO 2-0:

Real Madrid topper ligaen og holder stø kurs mot seriegullet i Spania, og blir garantert også å regne med når Champions League-sesongen fortsetter med sluttspillet i februar.

Men uansett hvordan det måtte ende i eget hjemland og kontinent, kan stjernegalleriet fra den spanske hovedstaden uansett smykke seg med tittelen «verdens beste klubblag».

Det er klart etter at argentinske San Lorenzo ble beseiret 2-0 i finalen i VM for klubblag i marokkanske Marrakech lørdag kveld.

Vill jubel

Allerede ved avspark fikk tilskuerne en forsmak av hva som kanskje ventet, da Real Madrid gikk rett i angrep og Karem Benzema bare var en skostørrelse unna å styre Cristiano Ronaldos innlegg i mål.

Men omgangen fortsatte uten å by på de helt store sjansene.

Real Madrid hadde god kontroll på sine søramerikanske motstandere, men slet med å produsere det helt store framover på banen.

Men noen få minutter før pause fikk de hull på byllen.

- Denne kampen betyr alt for Sør-Amerika og ingenting for Europa, skrev Nettavisen-blogger Jonas Giæver før kampen, men det så ikke sånn ut da Sergio Ramos stanget inn 1-0 etter 37 minutters spill.

Midtstopperen jublet vilt over scoringen, og Real Madrid kunne gå i garderoben med en fortjent ledelse over argentinerne.

22 på rad

Og fem minutter ut i den andre omgangen doblet Real Madrid, etter en tabbe av San Lorenzo-keeper Sebastian Torrico.

Gareth Bale fikk ballen inne i feltet, og fyrte av en lumpe av et skudd som sisteskansen imidlertid slapp under seg. Ballen trillet inn i mål, og verdensmestertittelen var så godt som sikret for Real Madrid.

San Lorenzo klarte aldri å sette spanjolene under noe press, og Real Madrid kontrollerte inn 2-0-seieren.

Det er lagets 22. seier på rad i tellende kamper, en rekord som ingen andre spanske lag er i nærheten av. Sist gang Real Madrid ikke vant en kamp, var i hjemmemøtet med byrival Atletico Madrid 13. september.

Den tidligere rekorden var på 18 seiere på rad, satt av Barcelona i 2005-06-sesongen.