Thursday, December 25, 2014

Zlatan was second in another Swedish competition to – Dagbladet.no

POPULÆR: Charlotte Kalla spurtet inn til svensk seier i OL-stafetten i Sotsji. Det mener hun er grunnen til at hun i år er sveriges mest populære idrettsutøver. Foto: Tobias Röstlund /TT

POPULÆR: Charlotte Kalla spurtet inn til svensk seier i OL-stafetten i Sotsji. Det mener hun er grunnen til at hun i år er sveriges mest populære idrettsutøver. Foto: Tobias Röstlund /TT

Langrennsløperen Charlotte Kalla er mer populær blant folk flest i Sverige enn Zlatan Ibrahimovic som har toppet liten de siste fem årene.

— Zlatan er fortsatt den største superstjernen vi har i svensk idrett, sier likevel folkets favoritt.

Kalla har kjempet med Zlatan i flere år om denne tittelen, men det er fotballproffen som har gått seirende ut av duellene, i alle fall de siste fem årene og fram til i år.

I fjor fikk Zlatan 58 prosent av stemmene, men i år er det skjedd noe, for plutselig er det 37 prosent av svenskene som mener Kalla fortjener tittelen som mest populær, mens bare 33 prosent holder på Zlatan som til daglig spiller i Paris St. Germain i fransk fotball.

— Jeg er veldig stolt over at så mange stemmer på meg og at jeg er mest populær blant alle de store idrettsstjernene vi har i Sverige, sier Kalla.

Det er den svenske avisen Aftonbladet som har arrangert avstemningen og som står bak kåringen.

— Jeg vinner nok denne avstemningen fordi jeg gikk fort under OL i Sotsji, særlig på stafetten, mener Charlotte Kalla.

I Sverige blir skistjernen stadig minnet om den spennende OL-stafetten, der hun tok igjen Finland og Tyskland på den siste etappen og spurtet fra dem på oppløpet. Det var stort i Sverige.

Moro var det også for svenskene at de norske jentene aldri var med i gullkampen. Nå satser Kalla mot VM på hjemmebane i Falun, og hun legger ikke skjul på at suksess der er noe hun ønsker seg mer enn alt annet. (NTB)

‘; }); $ ( ‘#related-’+woId+’ div.related_items’).html(items); //saveElementAjax(Ext.get(woId)); }; $ (document).ready( function() { //if ($ (‘#doc’).find(‘.related-container’).size() == 0) $ .ajaxSetup({ cache: false }); $ .getJSON( ‘http://www.kjendis.no/2.0/lib/relatedarticles.functions.php5?jsoncallback=?’, { limit : 4, tags : ‘sport’, id : 123, articleId: 36894798 }, fetchRelatedArticles ); });

LikeTweet

No comments:

Post a Comment