Thursday, March 19, 2015

beat Norway for the first time in 18 years – Nettavisen

Reisetips med annonselenker

Norge har mye å rette på etter at VM-sesongen ble innledet med et 26-27 tap for Polen i Golden League torsdag.

Det var det første norske tapet for Polen siden 1997 etter ni strake seirer. Torsdag var det nærmest bekmørkt det første kvarteret. Seiersvante norske spillere var bare en skygge av seg selv. Ingenting stemte verken defensivt eller offensivt. Norge hadde bare gjort tre mål etter halvspilt første omgang.

Nora Mørk scoret fire av de fem første Norge-målene.

Det bedret seg utover i omgangen, men samtidig var ikke det norske forsvarsspillet så solid som tidligere utgaver. Thorir Hergeirsson valgte en litt for offensiv variant som ga de polske spillerne veldig mye rom.

– Vi har tapt kamper før, og denne gangen var Polen ett mål bedre enn oss, sa Norges landslagssjef til TV 2.

– Jeg synes det var positivt med 3-2-forsvaret, mens i 6-0 var det mer rufsete. Angrepsspillet hadde vi ikke trent på i forkant av samlingen, forklarte Hergeirsson.

Tapte duellene

Etter 25 minutter var stillingen 9-9, men det polske laget ledet av danske Kim Rasmussen stakk ifra og ledet med to mål til pause.

Den norske helten fra EM-finalen, Linn-Kristin Riegelhuth, hadde sin første avslutning tidlig i annen omgang.

De polske jentene hadde derimot fått blod på tann og fikk det svært lett mot et forsvar som ikke klarte å ta duellene. Norge ble ryggende og ga fortsatt de polske skytterne svært mange muligheter. Etter sju minutter sto det 13-18 på resultattavla.

Anført av Frankrike-proffen Stine Bredal Oftedal klarte de norske jentene derimot å ta grep. Laget kom à jour på stillingen 20-20 med halve omgangen igjen.

– Det ble litt rotete. Vi prøver en del nytt, men vi sliter med å få flyt i spillet vårt og havner bakpå, sa Oftedal til TV 2. Sammen med Nora Mørk var hun en av de positive innslagene i torsdagens kamp. Annenomgangen luktet det til tider svidd av.

– Vi kommer oss ikke opp i nivå og det svinger for mye. Vi finner ikke hverandre godt nok, sa Mørk.

Kom ikke foran

Norge klarte aldri å komme seg foran Polen i målprotokollen i løpet av kampen, og plutselig var motstanderen igjen tre mål foran etter den flotte norske opphentingen.

Da det var fire minutter igjen av kampen klarte Hergeirsson utvalgte å ta seg opp til 24-24. Det polske laget ga imidlertid aldri ifra seg initiativet, og etter et par offensive feil fra de norske spillerne dro de ifra til 27-26.

Norge møter Danmark lørdag og vertene Frankrike i Besançon søndag. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!