Norway got pig bank in Zagreb – online newspaper

Promotion med annonselenker

Norge ble knust av Kroatia.

KROATIA – NORGE 5-1:

ZAGREB/OSLO (Nettavisen): Norge fikk en leksjon i effektiv fotball da de tapte EM-kvalifiseringskampen borte mot Kroatia 5-1 lørdag kveld.

- Resultatet er vi selvfølgelig veldig, veldig misfornøyde med. Det startet som vi ønsket, men Kroatia var veldig effektive og dermed blir det stygt. Alt i alt blir vi veldig hardt straffet. Det er først og fremst det som gjør at resultatet blir så stygt som det blir, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til MAX etter kampen.

Marcelo Brozovic sendte kroatene opp i ledelsen etter 29 minutter da han scoret på en skudd fra cirka 20 meter, før Ivan Perisic og Ivica Olic økte ledelsen til 2- og 3-0 i andre omgang.

TAP: Per-Mathias Høgmos fikk en vanskelig kveld i Zagreb.

Darko BandicAp

Norge fikk imidlertid muligheten til å slå tilbake da Tarik Elyounoussi fikk straffe etter 67 minutter, men den norske spissen bommet fra krittmerket.

Ti minutter før slutt øynet Høgmos menn et lite håp da Alexander Tettey reduserte til 3-1, men Kroatia hadde kontroll og vant til slutt 5-1 etter at  Gordon Schildenfeld og Danijel Pranjic økte ledelsen like før slutt.

Reprisene av målene viste at Ørjan Nyland kunne ha gjort en bedre jobb på flere av scoringene. Den norske keeperen tok imidlertid kun selvkritikk i forbindelse med den siste scoringen.

- Det er aldri kjekt å plukke fem baller ut av nettet. Vi henger godt med fram til det første målet. Også målet i andre omgang kommer tidlig, og da går mye av lufta ut av oss, sier Nyland til MAX etter kampen.

- På det siste målet bør jeg gi en bedre retur sånn at det ikke blir mål. Det var mye rart i dag, og det må vi ta innover oss, alle sammen, forklarer Nyland.

Kroatia leder nå gruppe H, og tok et stort steg mot EM i Frankrike med lørdagens seier mot Norge.

God norsk åpning
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo valgte å starte med et offensivt norsk lag med blant andre Martin Ødegaard på topp.

Og de norske spillerne var på ingen måte redde for å angripe storfavorittene fra Kroatia. Høgmos menn klarte ikke å spille seg frem til noen klare målsjanser i åpningskvarteret, men la likevel et press på hjemmelaget.

STARTET: Martin Ødegaard startet for Norge, men klarte ikke å finne veien til mål mot Kroatia.

Darko BandicAp / NTB scanpix

Utover omgangen kom imidlertid Kroatia mer med i  kampen, og da 19 minutter var spilt holdt Marcelo Brozovic på å sende hjemmelaget opp i ledelsen med et langskudd fra kanten av 16-meteren. Heldigvis for Norge gikk ballen via en norsk spiller og like over tverrliggeren.

Brozovic scoret
Ti minutter senere skulle ikke Norge være like heldige. For selv om Høgmos menn hang godt med i kampen, skulle Kroatia vise seg å være dødelig effektive. På deres andre målsjanse var det ikke snakk om å bomme.

Brozovic mottok ballen fra lagkamerat Ivan Rakitic, før han fra cirka 20 meter skrudde ballen i mål forbi Ørjan Nyland.

Skuddet var bra, men ikke umulig å ta for den norske keeperen. Noe Tom Nordlie var tydelig på.

- Den er det mulig å ta, Nyland, skriver fotballtreneren på Twitter.

Mål preger ofte fotballkamper, og denne scoringen var intet unntak. Mens Norge til tider spilte bra meget bra, tok kroatene over etter målet.

Men til tross for at hjemmelaget nå styrte kampen, klarte de ikke å spille seg frem til nye store mulighetene. Dermed stod det «bare» 1-0 til Kroatia ved pause, og det var fortsatt håp for Høgmos spillere til å få med seg poeng fra Zagreb.

Økte ledelsen
Men håpet skulle raskt bli knust. For til tross for at Norge startet andreomgangen med ny positiv giv, skulle Ivan Perisic fort ødelegge det norske håpet etter 53 minutter.

På samme måte som med den første scoringen, var Rakitic nest sist på ballen da han spilte til Perisic. Sistnevnte viste klasse da han fra kanten cirka 16 meter skrudde ballen ned ved stolperoten.

Ti minutter senere økte kroatene ledelsen igjen. Denne gangen var det Ivica Olic som var sist på ballen. Kroaten kranglet ballen mellom beina på Nyland etter et innlegg fra siden, og det begynte dermed å se stygt ut for Norge.

Straffebom
Men få minutter senere tente Tarik Elyounissi et lite håp for det norske laget da han fikk straffe etter å ha blitt dyttet av Vedran Corluka. Tarik tok straffen selv, men satte den i stolpen.

Like etterpå ble Corluka utvist for Kroatia da han pådro seg sitt andre gule i kampen, noe Norge tok raskt utnytte av.

For etter 80 minutter reduserte Alexander Tettey med et godt langskudd.

REDUSERTE: Alexander Tettey reduserte for Norge, men det hjalp lite i Zagreb.

Antonio BronicReuters

Det ble riktignok bare med håpet for Høgmos menn. Kroatene fortsatte nemlig å gi Norge en solid leksjon i det være effektive foran mål.

Med ti mann på banen økte Schildenfel og Pranjic hjemmelagets ledelse til hele 5-1, noe som også ble sluttresultatet.

Ikke siden 5-1-tapet mot Danmark i 1985 har Norge sluppet inn så mange mål i en kvalifiseringskamp.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!