Friday, March 27, 2015

Høgmo refused to give Ødegaard response – Nettavisen

Promotion med annonselenker

Men landslagssjefen har bestemt seg nå.

ZAGREB (Nettavisen): Lørdag møtes Norge og Kroatia til EM-kvalifiseringskamp i Zagreb. Begge lagene henger godt med i gruppespillet, etter de fire første kampene.

Det har vært knyttet stor spenning til hvem landslagssjef Per-Mathias Høgmo kommer til å gi tillit fra start i denne kampen og om unggutten Martin Ødegaard vil få sin første start for Norge.

Ødegaard sa til Nettavisen tidligere denne uken at han gjerne spiller fra start mot kroatene og at han ikke hadde noe problem med å bekle en eventuell spissrolle, om det var nødvendig.

- Alt er klart
Real Madrid-stjernen har imponert stort på trening denne uken i spanske Marbella, der landslaget har hatt treningsleir, men med Håvard Nielsen på bedringens vei fra en skade, er det trolig at Høgmo velger å la Eintracht Braunschweig-spissen startet og gi Ødegaard en jokerrolle på benken, selv om også Ødegaard har blitt drillet i angrepsrollen.

Da Høgmo møtte pressen fredag ettermiddag, ville han ikke avsløre noe rundt laguttaket. Treneren kunne i det minste si at elleveren som skal møte Kroatia i Zagreb lørdag, nå er spikret.

- Alt er klart. Vi har fått drillet de detaljene vi har ønsket. Nå gjelder det bare på komme ut på gressmatta, kjenne på den, kose oss og lade opp litt energi til kampen, sier Høgmo.

- Uttaket har ikke gitt meg så mye hodebry. På noen plasser har det selvsagt vært tettere enn på andre, for vi har god dekning på mange plasser. I en gruppe med mange unge spillere, har likevel noen mer rutine enn andre, og det har også blitt tatt med i betraktingen, sier landslagssjefen.

- Alle kan bidra
På spørsmål om en slik kamp kanskje kan bli for tøff, spesielt fysisk, for 16 år gamle Ødegaard, var Høgmo klar i sin tale. Landslagssjefen mener unggutten er godt rustet for å møte kroatene.

- Alle spillerne som er tatt ut til denne kampen er klare for å gjøre en jobb. Det gjelder også for Martin Ødegaard, fastslår Høgmo overfor pressen.

Høgmo er klar på at Norge ønsker å oppnå et så godt resultat som mulig lørdag, men påpeker også at det er viktig at det norske laget spiller sitt spill og ikke bare «parkerer bussen» foran mål.

- Vi ønsker å prestere best mulig, men vi vil også videreutvikle spillet og laget vårt. Det kommer kamper senere og det vi tar med oss fra denne kampen kan være verdifullt da, mener treneren.

- Styrken vår er først og fremst lagmoral. Den er høy. Vi har også et lag med mye ferdigheter og fart. Vi ønsker å diktere spillet så mye som mulig, med måten vi angriper og forsvarer oss, sier han.

Skryter av kroatene
Norges landslagssjef vet likevel at det ikke blir lett å styre kampen mot en så sterk motstander.

- Du kan også diktere kampen gjennom måten du spiller i forsvar. Det vil være lengre perioder der vi ikke har ballen i denne kampen og da må vi bruke den fasen til å vinne ballen tilbake og straffe Kroatia på vår måte med de ferdighetene vi har, mener den tidligere Rosenborg-sjefen.

- Jeg så Kroatia to ganger under VM i Brasil og vi har også fulgt dem i kvalifiseringen. Det er et lag som har spilt sammen lenge og kjenner hverandre godt. De har mye ferdigheter i laget sitt og spillere som spiller for klubber på høyt nivå. De spiller tradisjonell kroatisk fotball, mener Høgmo.

Blant Kroatias mange stjerner finner vi blant andre Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Mario Mandzukiz (Atletico Madrid), Mateo Kovacic (Inter) og Darijo Srna (Sjakhtar).

Norge stiller trolig slik: Ørjan Nyland; Omar Elabdellaoui, Vegar Forren, Håvard Nordtveit, Tom Høgli; Per Ciljan Skjelbred, Stefan Johansen, Alexander Tettey, Mats Møller Dæhli; Tarik Elyounoussi, Håvard Nielsen.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

LikeTweet

No comments:

Post a Comment