Friday, March 27, 2015

Super Debut Harry Kane – Nettavisen

Reisetips med annonselenker

Brukte 79 sekunder på å score sitt første med flagget på brystet.

Harry Kane leverte øyeblikkelig i sin første kamp for England. Tottenham-stjernen scoret to minutter etter innhoppet i 4-0-seieren over Litauen fredag.

Wembley-publikummet klappet begeistret da 21-åringen erstattet Wayne Rooney etter 71 minutter. Mange var spent på om unggutten også kunne ta med seg sin spektakulære målform også inn på landslaget.

De frammøtte måtte ikke vente lenge. Ett minutt og 19 sekunder inn i debuten stanget Kane inn 4-0-målet via hanskene til Litauen-keeper Giedrius Arlauskis.

England hadde full kontroll og styrte lett inn til sin femte strake seier i EM-kvalifiseringen. Wayne Rooney, Danny Welbeck og Raheem Sterling kom også på scoringslista. I likhet med Kane gjorde Sterling også sitt første landslagsmål fredag.

Stolpe og tverrligger

Rooney tok et steg nærmere Bobby Charltons målrekord for England. Manchester United-stjernen hadde faktisk muligheten til å tangere Charlton med et tidlig hat trick. Men med unntak av et hodemål etter sju minutter, hadde ikke Rooney centimeterne på sin side.

I det femte minutt skjøt han på innsiden av stolpen, mens ballen gikk i tverrliggeren etter en løs heading etter 20 minutter.

Uansett er det bare et spørsmål om tid før Rooney er tidenes mestscorende spiller for England. Han er to scoringer bak Charltons rekord på 49 landslagsmål. Han er en bak Gary Lineker på annenplassen.

Full pott

Han tok «Three Lions» i føringen da han stanget inn en returball fra Arlauskis, som like før hadde reddet et forsøk fra Welbeck. Sistnevnte la på til 2-0 rett før pause.

England-spillerne ropte på straffe etter 58 minutter, men det tok ikke mange sekundene før vertene kontret inn 3-0. Sterling spurtet inn sitt første mål i sin 14. landskamp på en Rooney-pasning.

Etter fem kamper topper England gruppe E med full pott og en pen målforskjell på 15-1.

Slovenia og Sveits følger bak med ni poeng. Førstnevnte banket San Marino 6-0, mens Sveits tok en enkel 3-0-seier over Estland på hjemmebane. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!