Wednesday, February 17, 2016

Gent was about to disintegrate. So they created new excitement – Dagbladet.no

Wolfsburg dominerte, men Gent svarte i sluttminuttene.

Wolfsburg så ut til å ha sikret kvartfinaleplass i mesterligaen, med tre måls ledelse borte mot Gent, men vertene skapte ny spenning ved å redusere til 2-3.

Dermed lever oppgjøret fram til returkampen i Tyskland om to uker. Der må Gent finne en måte å stoppe Julian Draxler og Max Kruse om laget skal ha noe håp om å gå videre.

Duoen herjet med hjemmeforsvaret i store deler av onsdagens kamp i Belgia. Wolfsburg dominerte første omgang, men fikk uttelling først rett før pause. Draxler rundlurte Thomas Foket ved sidelinja, spilte vegg med Kruse og sendte en iskald avslutning i mål bak keeper Matz Sels.

Vakkert

Tidlig i annen omgang gjorde Draxler alt selv da han doblet ledelsen. Han erobret selv ballen, spilte tunnel på Stefan Mitrovic og vippet ballen over den utrusende målvakten.

Tre minutter senere så Kruse ut til å punktere kampen da han omsatte et innlegg fra Vieirinha i 3-0-målet. Kruse hadde senere et stolpeskudd, og Gent var i ferd med å gå helt i oppløsning.

Nytt håp

I stedet fattet vertene nytt håp da Sven Kums reduserte ni minutter før full tid, og i nest siste minutt stusset innbytter Kalifa Coulibaly inn 2-3-målet som tente håpet om sammenlagttriumf.

På overtid hylte hele Gent på straffe da Lasse Nielsen gikk over ende i feltet på et hjørnespark, men dommer Svein Oddvar Moen blåste i stedet frispark til Wolfsburg.

Gustav Wikheim har slitt med skade i oppkjøringen til mesterligakampen og ble ikke klar i tide til å kunne bidra for Gent.