Saturday, February 27, 2016

No doubt when Brækhus defended title belts again – Manager

Reisetips med annonselenker

Vant alle rundene mot Chris Namus.

Comebacket i bokseringen ble på mange måter akkurat som Cecilia Brækhus (34) hadde ønsket. En skade har holdt henne ute av proffsirkuset i 15 måneder, men lørdag slo hun hardt tilbake.

Den ubestridte bokseverdensmesteren i weltervekt var aldri truet av Chris Namus, selv om den 28-årige motstanderen sto imot en rekke solide treffere fra sin norske overkvinne.

Etter en enstemmig dommeravgjørelse beholdt Brækhus alle sine fire tittelbelter. Hun vant alle de ti bokserundene. Etter den overlegne oppvisningen ble hun gratulert av den ukrainske storbokseren Vladimir Klitsjko. Og det skjedde før hun offisielt ble utnevnt som vinner.

Klitsjko holdt selv fire tittelbelter i tungvekt før han tapte for britiske Tyson Fury i fjor sommer. Før dette hadde ukraineren 22 strake seirer. 

Skremmende våpen

- Dette var veldig greit. Det føltes egentlig nesten som jeg aldri har vært vekke. Hadde jeg hatt flere kamper i meg, så hadde jeg stoppet henne, sa Brækhus til Viasat.

Bergenserens jabbslag bidro mye til å gjøre kampen så ensidig som den ble. Slaget kommer til bare til å bli enda bedre, hevder Brækhus, og tilføyer spøkefullt at det kommer til å bli hennes «weapon of mass destruction».

(artikkelen fortsetter under bildet)

INNFRIDDE: Cecilia Brækhus holdt på overtaket gjennom tittelkampen mot Chris Namus fra Uruguay i tyske Halle.

Jon Olav Nesvold NTB scanpix

- Nå er jeg tilbake. Fra nå av blir det farlig. Dette var bare oppvarming, fastlo Brækhus selvsikkert.

- Jeg fikk beskjed om jeg aldri skulle bokse igjen, men nå står jeg her, konstaterte den suverene vinneren.

Ubeseirede Brækhus gikk ut aggressivt og skaffet seg et overtak på utforderen fra Uruguay i de første rundene.

Som ventet klarte den bergenske 34-åringen å styre det meste av begivenhetene dit hun ville.

LIVE: Se hvordan kampen foregikk runde for runde her

Overkjøring

- Hun må jo overgå seg selv, Namus, hvis hun skal greie å snu dette her, fastlo Viasats Ole Petter Westereng før den femte runden.

Den runden endte med et større overtak til Brækhus enn i de foregående rundene.

Namus slet enda mer med å holde stilen i sjette og sjuende runde. Hun fikk mer og mer juling av Brækhus. Utfordreren fikk mye skryt av Viastas kommentatorer for å tåle mange slag.

Rystet motstander

«The First Lady» traff utforderen rett på nesa med venstrehansken i runde sju, og fulgte noe seinere opp med et tungt høyreslag mot uruguyaneren.

Namus var tydelig rystet, og det så en stund ut til at Brækhus kunne gå mot en knockoutseier for første gang siden november 2013.

- Hun er blitt totalt utbokset her, Namus. Hun har bare fått til mindre og mindre utover i kampen, kommenterte Westereng.

Brækhus kunne gå tilfreds ut av ringen etter å ha vunnet samtlige runder.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment