Saturday, February 27, 2016

Source crushed competitors: – This was rock and roll! – Aftenposten





sport-match

- Jeg kjørte på grensen hele tiden, klarte å slippe på der jeg skulle og løse de vanskelige passasjene, sa en superfornøyd Aamodt Kilde til Aftenposten etter premieutdelingen.

- Traseen her er røff, og forholdene varierte. Fra toppen til der vi starter i storslalåm var det helt fint, med snø som var lett å kjøre på og greit grep. Men resten var veldig mye ren holke, og det var vanskelig å få grep, forklarte han.

De varierende forholdene gjorde at det var en stor utfordring å vite hvor skarpe kanter man skulle kjøre med.

- Det var en vanskelig jobb servicemannen min hadde, men han gjorde en kjempejobb, sa 23-åringen om den meget rutinerte Ernst Habersatter som er Bærum-guttens servicemann.

Før lørdagens renn i østerikske Hinterstoder ledet Aksel Lund Svindal Super-G-cupen klart, 120 poeng foran amerikanske Andrew Weibrecht.

1) Aleksander Aamodt Kilde, Norge 1.29,89, 2) Bostjan Kline, Slovenia 1.30,13, 3) Marcel Hirscher, Østerrike 1.30,24, 4) Vincent Kriechmayr, Østerrike 1.30,38, 5) Carlo Janka, Sveits 1.30,85, 6) Adrien Theaux, Frankrike 1.30,86, 7) Patrick Schweiger, Østerrike 1.30,89, 8) Alexis Pinturault, Frankrike 1.30,94, 9) Kjetil Jansrud, Norge 1.30,98, 10) Klemen Kosi, Slovenia 1.31,16.

Øvrig norsk: 29) Bjørnar Neteland 1.32,39. Stian Saugestad kjørte ut.

Men etter at Svindal falt stygt i Kitzbühel og røk korsbåndet, er han ute resten av sesongen. Dermed er det vidåpent i sammendraget i den nest raskeste disiplinen.

Hirscher med superomgang

Det visste alle kanonene som sto bak startpinnen lørdag. Weibrecht hadde før rennet bare fem poeng ned til Aleksander Aamodt Kilde, og rett bak der Vincent Kriechmayr og Kjetil Jansrud.



* Født: 21. september 1992 (23 år)

* Idrett: Alpint

* Klubb: Lommedalen

* Meritter:

* Verdenscupen: 2 seire, 1 tredjeplass.

* Aktuell: Tok lørdag sin første verdenscupseier i super-G i Hinterstoder.

Spennende var det også å se om Marcel Hirscher kunne rykke fra Henrik Kristoffersen i sammendraget, selv om super-G langt ifra er østerrikerens favorittdisplin.

- Rock and roll

I nydelige forhold i Hinterstoder var det slovenske Bostjan Kline som kjørte raskest fra start. Det så ut til at alpinkongen denne sesongen, Marcel Hirscher, skulle klare det, men Hirscher kjørte inn 11 fattige hundredeler, i en disiplin han til vanlig ikke hevder seg i toppen i.

Sloveneren måtte dog vike fra seiersstolen da nordmannen Aleksander Aamodt Kilde kom i mål. En agressiv Kilde ledet gjennom hele løypa, og i bunnen av bakken var han 24 hundredeler foran Kline.

- Det var rock and roll fra Kilde. Han gutset skikkelig på og risikerte, sa NRKs ekspertkommentator Bjarne Solbakken da Kilde kjørte i mål, mens Kjetil Jansrud knyttet neven i glede over lagkameratens prestasjon.

- Det var vanskelig å vite hve det skulle holde til da jeg kom i mål. Særlig siden det var Kline som ledet. Men jeg visste jeg hadde kjørt bra, sa nordmannen.

Jansrud

Etter Kilde kom kanonene på rekke og rad. Verken Romed Baumann, Peter Fill, Alexis Pinturault eller Vincent Kreichmayer klarte å tukte 23-åringen fra Lommedalen.

Man skjønte etter hvert at tiden til Kilde bar prov på et godt resultat, spesielt da Andrew Weibrecht slet fryktelig og kom inn over to sekunder bak Kilde.

Meldingene opp til Kjetil Jansrud på toppen var klar fra Kilde. Hold hocke-posisjon, og jage fart. Men heller ikke Janrud var i nærheten av å kunne nærme seg landsmannen som ledet, og i mål var han hele 1,09 bak Kilde til slutt.

- Tydelig at ting ikke satt i den øverste delen. Nede i løypa fant han seg mer til rette, sa NRK-ekspert Bjarne Solbakken.

Janrud var sistemann i den såkalte seedete gruppen, hvor de beste løperne kjører. Men heller ingen av de bak kunne gjøre noe med Kilde, som dermed tok sin andre verdenscupseier denne sesongen – og totalt.  Bostjan Kline tok andreplassen, mens Marcel Hirscher tok en råsterk tredjeplass.

- Å vinne i Super-G har alltid vært en stor drøm siden det er en disiplin jeg har kjørt godt i lenge. Målet foran sesongen var å komme topp-tre i Super G. At jeg først skulle vinne i et utforrenn (Garmish-Partenkirchen 30. januar) var helt utenkelig, påpekte Aleksander Aamodt Kilde.

Fra å være en outsider er han nå plutselig favoritt til å vinne Super-G-cupen sammenlagt. Han er bare 25 poeng bak skadede Aksel Lund Svindal som fremdeles leder. Det gjenstår to renn i Super-G-cupen: Kvitfjell 13. mars og St. Moritz 17. mars.

- At jeg er med og kjemper om en kule er helt uvirkelig. Jeg liker egentlig ikke å snakke om det. Det er helt surrealistisk, mente seierherren i Hinterstoder.

 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment