Friday, February 19, 2016

Teams Performer reported for having filmed girls in the shower – Manager

Promotion med annonselenker

Har avgitt forklaring til politiet.

To kvinner har anmeldt mannen, anklagd for å ha filmet dem i dusjen. Det skriver VG fredag ettermiddag.

Mannen skal ha innrømmet forsøk på filming, men nekter for å ha filmet, skriver NRK.

Norges idrettsforbund har suspendert landslagsutøveren i to måneder. Vedkommende kan da ikke delta på verken trening, i konkurranser eller ha tillitsverv.

Den anklagede landslagsutøveren skal ha representert Norge i internasjonale konkurranser, og har NM-medaljer fra sin idrett.

VG har vært i kontakt med idrettsutøveren, som ikke ønsker å kommentere saken. Han opplyser til avisen at han vil anke suspensasjonen. Utøveren har både en idrettsadvokat og en forsvarsadvokat, men ingen av dem ønsker å uttale seg til NRK.

Hendelsen skal ha skjedd på et nasjonalt stevne høsten 2015, ifølge NRK. Politiet har siktet utøveren etter straffelovens paragraf 266, som omhandler «plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd som krenker en annens fred» har en strafferamme på inntil to år.

Utøveren skal ha filmet i dusj og garderobe på stevnet.

Ifølge NRK skal det ha blitt tatt ut en siktelse fredag ettermiddag. Mannens leilighet skal ha blitt ransaket, men politiet ønsker ikke å kommentere beslaget av hensyn til etterforskningen, skriver NRK.

Politiadvokat Sjoner har ikke besvart Nettavisens henvendelser fredag ettermiddag.

Utøveren har også blitt anmeldt til Norges idrettsforbunds domsutvalg, av sitt eget forbund.

- Han har erkjent overfor domsutvalget at han forsøkte å filme, men ikke filmet. Ifølge særforbundet har han i flere sammenhenger til utøvere og ansatte i administrasjonen erkjent å ha filmet, ikke bare forsøkt, sier domsutvalgsleder Ivar Sølberg til NRK.

Det foreligger ikke noen dom fra utvalget ennå, de avventer politiets behandling av saken før de tar stilling til straff.

Etterforskningsansvaret for saken ligger hos politidistriktet hvor stevnet og den angivelige filmingen skal ha funnet sted.

Nettavisen har vært i kontakt med Norges idrettsforbund som foreløpig ikke har kommentert saken. Nettavisen har heller ikke lyktes å komme i kontakt med den aktuelle utøveren.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment