Liverpool continue in the Europa League – Manager

Reisetips med annonselenker

Liverpool og James Milner tok seg torsdag kveld videre til åttedelsfinale i Europa League.

LIVERPOOL – AUGSBURG 1-0

James Milner stod for kampens eneste scoring da han etter fire minutter var sikker som banken fra straffemerket.

Med 0-0 i Tyskland fra det første oppgjøret i 16-delsfinalen holdt det for Jürgen Klopps gutter å vinne på Anfield torsdag kveld. Liverpool guttene innfridde til forventningene og sikret seg avansement, og er klare for åttedelsfinale i Europa League.

Liverpool misbrukte en haug av sjanser, noe fotballekspert Morten Langli uttrykte på Twitter.

Augsburg var farlig frempå ved flere anledninger, men klarte ikke å overliste Simon Mignolet og Liverpool-forsvaret.

Tidlig intiativ

Liverpool gikk rett i strupen på bortelaget, og tok tidlig kontroll på kampen. Etter bare fire minutter fikk hjemmelaget straffespark. Ballen ble slått inn i feltet etter en kort corner, og på innlegget fra James Milner gikk Dominik Kohr og Caiuby opp i samme duell. Ballen traff så hånda til Kohr, og dommeren pekte på straffemerket. Grusom start på kampen for Augsburg.

Fra straffemerket gjorde James Milner ingen feil, da han banket ballen hardt nede i hjørnet. Augsburgs målvakt Marwin Hitz gikk riktig vei, men skuddet fra Milner var såpass hardt og velplassert for sisteskansen. 1-0 til hjemmelaget som fikk en drømmeåpning på kampen.

Etter 22 minutter var Liverpool farlig frempå igjen. Coutinho leste spillet ypperlig, og spiller vegg. Brasilianeren fikk ballen tilbake før han tuppet ballen mot mål. Hitz var med på notene, og sørget for at Liverpool ikke doblet ledelsen med en fin redning.

Kampen var innledningsvis preget av høyt tempo, hvor Liverpool så ut til å ville avgjøre kampen tidlig. Merseyside-klubben skal spille ligacupfinale på søndag, så de ønsket neppe å bruke mer krefter enn nødvendig.

Augsburg var ikke ufarlige, og utnyttet utover i første omgangen flere stygge feil som ble begått av rødtrøjene. Etter 36 minutter snappet Caiuby opp en skrekkelig dårlig pasning fra Lucas. Den brasilianske midtbanespilleren spiller tilbake Simon Mignolet, men pasningen ble alt for løs, og Augsburg-spilleren snappet opp kula rett foran Mignolet. Vinkelen ble veldig dårlig for Caiuby, som avsluttet utenfor målet der Mamadou Sakho hadde gjort en god sikringsjobb.

Like før pause viste Sturridge seg frem. Etter en pasning fra Philippe Coutinho inne i Augsburgs 16-meter fikk den engelske spissen avsluttet. Hitz viste igjen godt keeperspill, og fikk avverget nok en gang.

Frem og tilbake

Liverpool fortsatte å kjøre på i andre omgang. Fire minutter ut i omgangen var Sturridge frempå igjen. Liverpool vant ballen høyt, og satte på turboen. Sturridge mottok ballen inne 16-meteren, og vendte vekk en Augsburg-forsvarer, før han alene med keeper avsluttet utenfor. Stor sjanse for hjemmelaget.

Kampen bølget til tider frem og tilbake, hvor Augsburg skal ha skryt for å kjøre frem spillere i angrep. Dette gjorde selvsagt at Liverpool fikk mye rom når de kom fremover.

71 minutter var spilt når Mignolet reddet mesterlig. Augsburg kjører folk frem i angrep, og plutselig var Tobias Werner alene igjennom. Mignolet møter midtbane-spilleren ute på sin egen 16-meter og reddet Liverpool på skuddforsøket til Werner.

Kampen bølget mot slutten av kampen, hvor Augsburg med litt marginer fint kunne fått inn det etterlengtede målet. Flere mål ble det ikke på Anfield torsdag kveld, og Liverpool vannt fortjent 1-0.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!