Saturday, February 20, 2016

Riiber got shoulder dislocated in the run: – He’s been an accident-prone – Aftenposten





sport-match

SISTE: Riiber er ute av sykehuset. Det er ikke funnet andre skader. 18-åringen reiser hjem til Norge søndag for videre utredning.

Lahti/Oslo: Norges store kombinerttalent Jarl Magnus Riiber (18) ble fredag disket på vei på mot seier, etter at han gikk feil inn på oppløpet i Lahti.

Lørdag skulle han revansjere seg i lagsprinten med Jan Schmid. Riiber vekslet ut på siste etappe bare 1,8 sekunder bak Tyskland.

Ungguttene tok noen kraftige tak for å ta igjen Tyskland allerede i den første bakken. Så sa det pang. Skulderen hoppet ut av ledd. Uhellet var ute igjen. Også lørdagens konkurranse var ødelagt.

– Akkurat nå er jeg veldig skuffet, rett og slett. Det kan ikke toppe seg mer nå, sier Riiber til NRK.

– Det var ingen utforkjøring. Det var en motbakke som skulle ta knekken på meg. Kjedelig, sier unggutten til NRK.

Fysioterapeut Stein Vidar Thun fikk skulderen på plass i kanten utenfor løypa.



- Dette har jeg aldri opplevd før. Skikkelig spesielt, sier kombinertlandslagets hovedtrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

Riiber ble sendt til sykehuset for en videre undersøkelse etter rennet. Der ble det ikke oppdaget ytterligere skade. Riiber reiser søndag hjem til Norge.

Unggutten var tatt ut til junior-VM i Romania kommende uke, og skulle uansett ikke stille i søndagens renn i Lahti.

– I samråd med vår fysioterapeut og lege, samt helseansvarlige i junior-VM, reiser Jarl ikke til Romania søndag. Han reiser i stedet hjem til Norge for videre oppfølging på skulderen, sier landslagstrener Ingebrigtsen til NTB.

Fire renn – fire ulykker

Tyskland vant enkelt etter uhellet til Riiber.

- Han har blitt en liten ulykkesfugl nå, sier landslagstreneren

For han har skikkelig uflaks denne Riiber. På fire konkurranser i Lahti har han hatt fire store uhell.

- Dette ble ikke akkurat noen lykkehelg. Alt han har gjort i hoppbakken og langrennsporet har egentlig vært vanvittig bra, men så skjer det to ulykker som gjør at totalen ikke blir veldig bra, sier Ingebrigtsen.

- Nå har det vært mange småting som har gått galt. Det er jo slik at en ulykke kommer sjeldent alene, sier landslagstreneren, før han faktisk må humre litt.

Glemte hoppdressen

For det er ikke bare i Lahti at uhellene har vært ute:

  • I Chaux-Neuve (Frankrike) i midten av januar glemte Riiber hoppdressen. Hotellet lå en time unna. Mens de andre hoppet prøveomgang, var Riiber og hentet dress.
  • I Seefeld en uke senere glemte han tidtakerbrikken. Han gikk inn til tredjeplass, men uten tidtakerbrikken ble han disket.

- Jeg kan være ganske surrete til tider. Jeg gir ofte trenerne beskjed når jeg føler meg litt surrete og ber dem om å være obs på det. Jeg kjenner det dagene jeg ikke er helt «på». Jeg merker det med en gang jeg står opp, sa Riiber fredag.

Ingebrigtsen tror uansett Riiber vokser seg av dette.

- Det er bedre å være fokusert på det du skal gjøre – og gjøre det godt – enn å lande på kulen og gå dårlig i sporet, mens alt annet gjøres riktig, sier Ingebrigtsen, og legger til:

- Han er ung, og i kombinert er det vanvittig mange regler. Med læring av rutiner over tid får vi vekk de små uhellene. Slikt som skjedde med skulderen kan han uansett ikke gjøre noe med.

Riiber vant sitt første verdenscuprenn i Holmenkollen for to uker siden. Tidligere kombinertkonge Fred Børre Lundberg sa da at Riiber kan være norsk kombinertsports redningsmann.

- Han er et vanvittig talent, og en god idrettsutøver allerede. Han har et enormt bra nivå allerede nå som 18-åring, sier landslagssjefen.

Først denne sesongen har nordmenn fått øynene opp for unggutten.

- Men han har vært spennende hele veien. Han har vært på gang og vist gode ting helt siden i fjor. Vi har bare gått og ventet på dette, sier Ingebrigtsen.

Dette er våre mest leste saker i dag:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra:

 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment