Wednesday, February 24, 2016

Therefore draws Norwegian Snowboard Association from X Games deal – Manager

Reisetips med annonselenker

- En vanskelig avgjørelse.

Det kom onsdag kveld frem at snowboardforbundet trekker seg fra sin samarbeidsavtale med TV 2 til X Games. Dette skjer kun tre dager etter at Skiforbundet også trakk seg ut av avtalen.

Grunnlaget for at Skiforbundet har trukket seg fra avtalen er fordi TV-giganten ESPN ikke har ønsket å legge til rette for dopingkontroller i samsvar med Idrettsforbundets regelverk.

Ola Keul, president i Norges Snowboardforbund, forteller at konsekvensene av å ikke trekke seg fra avtalen var såpass seriøse at de måtte ta “en vanskelig avgjørelse”.

- I møte med NIF tirsdag ettermiddag ble konsekvenskene om å stå i avtalen med TV 2 tydeliggjort ovenfor Snowboardforbundet. En av konsekvensene kan f. eks være reduksjon av økonomisk støtte, forteller Keul.

Med siden 1997

- Man har jo alltid et valg. Og dette var en vanskelig avgjørelse for vår del, men oppfatning til styret i Snowboardforbundet var at dette var det riktige valget å ta. Et vanskelig valg, men et som måtte taes, forteller Keul videre.

Han fremhever at Snowboardforbundet har vært del av X Games i mange år, og at dette ikke var noen lett avgjørelse for deres forbund.

- Dette er en alvorlig sak for vår del, og en veldig, veldig vanskelig sak. Vi ønsker jo å backe opp våre utøvere på best mulig måte, og vi har jo sendt utøvere til X Games siden 1997, Keul.

Han kan fortelle at det Norges Idrettsforbunds bestemmelser som nå gjør at de trekker seg fra avtalen med TV2. Grunnlaget for å trekke seg er den tidligere nevnte mangelen på dopingkontroller som både Idrettsforbundet og Norges Skiforbund har etterspurt.

– Snowboardforbundet ønsker at det skal gjennomføres dopingkontroller under X Games. Nå kan alle kjørerne dopingtestes «out of competition», men ikke «in competition», og det vil være i strid med NIFs bestemmelser om doping som vi som eget særforbund må forholde oss til, sier Keul i pressemeldingen onsdag kveld.

Tilstede

Likevel ønsker han å påpeke at Snowboardforbundet vil være tilstede under X Games, og at de vil gjøre det de kan for å støtte utøverne de har tilstede under arrangementet.

- Det vi er opptatt av nå er å på best mulig måte backe opp de åtte norske utøverne som er med. Det får ingen praktiske konsekvenser i det hele tatt, forteller Keul som understreker at Snowboardforbundet vil være på plass med trenere under arrangementet.

Selv forteller han at han satser på å få billett til skateboardfinalen, men vil være til stede under half pipe-konkurransen på Tryvann og under arrangementet på Tøyen på lørdag.

Han sier til Nettavisen at han vil ha forståelse for at folk vil se på dette som dobbeltmoralsk med tanke på at han er president for forbundet så nå trekker seg fra sin avtale.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment