Monday, February 22, 2016

Pressed Van Gaal took no chances in the FA Cup. Now he can breathe a sigh of relief – Dagbladet.no

• Shrewsbury Town – Manchester United 0-3 (0-2)

(Dagbladet): Det har brent under føttene til Louis van Gaal i lange tider, men enn så lenge er nederlenderen plassert i sjefsstolen til Manchester United.

Van Gaal innrømte før kampen at andredivisjonslaget Shrewsbury sannsynligvis ikke var redde for å møte selveste Manchester United – til tross for divisjonsforskjellen.

Men på banen viste nivåforskjellen seg å være tydelig. Manchester United avgjorde kampen allerede før pause med to raske scoringer av Chris Smalling og Juan Mata. Seinere fjernet Jesse Lingard all tvil om hvem som skulle gå videre.

Det var en vital seier for Louis van Gaal, som viste fram noe så sjeldent som et smil på benken i dag.

- Jeg var veldig fornøyd. Vi spilte fantastisk i 70 minutter da vi skapte sjanser og scoret mål. Etter 70 minutter spilte vi med ti mann og det ble mer vanskelig, sa van Gaal etter kampen.

- Jeg kunne ikke bedt om mer fra spillerne – vi møtte et lag som viste skikkelig kvalitet, mente Shrewsbury-manager Micky Mellon.

Sterkt lag

De lyseblå fra Manchester fikk slakt da de nærmest stilte med et juniorlag mot Chelsea i helga. Manchester United-manager Louis van Gaal tok på sin side ingen sjanser da han tok ut laget mot Shrewsbury. En ellever som var sterk på papiret.

For for van Gaal var det bare én ting som gjaldt – avansement til kvartfinalen. For med tap hevdet tabloidavisa Daily Star at van Gaal ville få sparken.

Andredivisjonslaget Shrewsbury var den eneste Askeladden som var igjen i FA-cupen. Klubben ligger under nedrykksstreken i League One. Det var nok likevel noen som satt med en følelse av at denne kampen ikke var avgjort på forhånd.

- Skal de tape i dag må de underprestere, mente Erik Thorstvedt i TV 2-studio om Manchester United.

To scoringer

Anthony Martial fikk sjansen på topp for United i Wayne Rooneys skadefravær, og han skulle bli Shrewsburys redningsmann etter 26 minutter(!). Tre United-spillere hadde stilt seg bak muren da Memphis Depay tok et frispark fra 17 meter. Ballen hadde god retning mot mål, men traff så hodet til lagkamerat Martial.

Like etterpå fikk franskmannen en avslutning reddet på streken av Shrewsburys Abu Ogogo, etter at keeper Jayson Leutwiler først reddet forsøket med en beinparade.

Keeper Sergio Romero feiret 29-årsdagen sin med å spille nok en kamp etter at David de Gea ikke rakk oppgjøret etter sin kneskade. Romero var knapt nær ballen i den første omgangen, noe som viser Uniteds dominans i banespillet.

Og etter 38 minutter tok kapteinen ansvar. Chris Smalling ble stående høyt i banen på et langt oppspill, og fikk en stuss fra Morgan Schneiderlin i føttene. Midtstopperen banket til på første touch, og ballen gikk via bakken og i nettmaskene – til van Gaals glede.

Mer skulle ikke til før United-fansen på tribunen sang «We are going to Wembley».

Kontroversiell scoring

Like før hvilen doblet gjestene ledelsen ved Juan Mata. Spanjolen vippet ballen elegant over muren på et frispark fra 18 meter, og keeper Leutwiler ble stående som en saltstøtte mens ballen suste i mål.

United hadde tre offside-plasserte spillere i feltet da frisparket ble slått, men trioen var ikke direkte involvert i spillet. Det ble likevel stilt spørsmål ved om scoringen skulle blitt annullert.

- Vi lærte det fordi vi analyserte FC Midtjylland og vi så at de gjorde det. Vi trodde det var offside så vi spurte dommerne og de sa at det ikke var offside, du kan gjøre det, sa Louis van Gaal etter kampen ifølge BBC.

Van Gaal spurte de portugisiske dommerne om det var lov da de gjestet danskene i Europa League denne uka.

Shrewsbury-manageren hevdet på sin side at han ikke så frispark-situasjonen.

West Ham neste

Etter tapet mot Midtjylland på torsdag, sang United-supporterne «We’re fuckcing shit». Både fansen og ekspertene var nådeløse. Seieren i dag gir iallfall et lite pusterom for klubben.

Jesse Lingard økte til 3-0 etter en snau times spill. En lissepasning fra Ander Herrera fant unggutten som var fri på bakerste stolpe. Lingard sklitaklet nærmest ballen i mål.

Innbytter Will Keane var svært nære sin første United-scoring med et skudd i stolpen. Like etterpå måtte han forlate banen, til tross for at United hadde brukt opp byttene sine. Til tross for at bortelaget spilte ti mot elleve var seieren aldri truet.

Nå venter West Ham i kvartfinalen på Old Trafford for Manchester United.

Øvrige kvartfinaler FA-cupen: Everton – Chelsea, Reading – Crystal Palace og Arsenal/Hull – Watford.