Monday, June 15, 2015

Blackhawks celebrated on hjemmeis for the first time in 77 years – Aftenposten

Duncan Keith og Chicago Blackhawks er Stanley Cup-mestere igjen.

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Chicago Blackhawks slo Tampa Bay Lightning 2-0 mandag og kunne for første gang på 77 år feire en Stanley Cup-triumf foran sine egne fans.

Sluttspillets store spiller Duncan Keith satte inn keeperreturen etter sitt eget skudd mot slutten av 2. periode, etter å ha fått en pasning fra Patrick Kane på en kjapp kontring.

Ben Bishop spilte lenge strålende i Lightning-målet, men etter 37.13 måtte han kapitulere.

Corey Crawford stengte Blackhawks-målet (25 redninger), og gjestene fra Florida greide aldri å komme tilbake i kampen. Kane fastsatte resultatet fem minutter før slutt da Brad Richards fintet skudd og serverte ham en pasning han bare trengte å styre i tomt mål.

Det var første gang i løpet av de seks finalekampene at et av lagene hadde to måls ledelse.

Dominerte

Keith er første back siden 2007 som er kåret til MVP (mest verdifulle spiller) i sluttspillet. Han spilte over 31 minutter i snitt i sluttspillet og dominerte både defensivt og offensivt. Alle hans tre scoringer var vinnermål, og hans 21 målpoeng var best av alle backer.

- Det var et par kamper som kunne vippet begge veier, men vi fant en måte å vinne, sa Keith.

Blackhawks vant fire av de seks kampene og er mester for tredje gang på seks år. Blackhawks vant Stanley Cup også i 2010 og 2013, men klubben hadde ikke sikret tittelen på hjemmebane siden 1938.

- Tre titler på seks sesonger. Jeg vil si at dere har et dynasti, sa NHL-sjef Gary Bettman under troféoverrekkelsen.

Totalt har klubben nå seks titler.

Storspill

Duncan Keith har bidratt til alle tre titler de siste seks årene, i likhet med sju andre spillere og trener Joen Quenneville. I samme periode har han to OL-gull med Canada og to Norris-trofeer som NHLs beste back.

Crawford ble vraket i tre kamper tidlig i sluttspillet, men i de tre siste finalekampene slapp han inn bare to mål mot grunnseriens mestscorende lag.

Blackhawks-kaptein Jonathan Toews mottok Stanley Cup og ga den videre til Kimmo Timonen, som spilte sin siste kamp før han legger opp. Han mistet det meste av sesongen etter å ha fått blodpropp i lungen, og han kom til Blackhawks fra Philadelphia først i februar.

Tampa Bay Lightning, som slo ut Mats Zuccarellos klubb New York Rangers i semifinalen, var i finale for første gang siden klubben ble mester i 2004.