Sunday, June 14, 2015

Rooney goalscorer for England – Dagsavisen

To perlemål av Jack Wilshere og en sen scoring av Wayne Rooney ga England 3-2-seier borte over Slovenia i EM-kvalifiseringen.

England sto med full pott etter fem kamper, og seier i Slovenia ville så godt som sikre EM-billetten fire kamper før slutt. Etter en kamp som svingte begge veier, endte det i tre poeng for engelskmennene. Dermed kan mannskapet til Roy Hodgson bestille hotell til EM i Frankrike neste sommer.

Wayne Rooney sørget for at det endte 3-2 da han avgjorde kampen fem minutter før slutt. Et gjennomspill ble hindret av en Slovenia-spiller, som var uheldig nok til å servere ballen rett i beina på Rooney. Spissen takket og bukket, og satte ballen trygt i mål.

– Det er herlig å score seiersmålet, men det viktigste for å snu dette var laginnsatsen. Vi kom heltente ut til andre omgang, sa Rooney.

Seiersmålet var Manchester United-angriperens 48. for landslaget. Han er dermed kun ett bak Bobby Charlton, som med sine 49 mål er mestscorende for England gjennom tidene.

Perlemål

Det så imidlertid ikke lyst ut for England før pause i Ljubljana. Slovenias veteran Milivoje Novakovic trillet enkelt ballen forbi Joe Hart til 1-0 da 38 minutter var spilt. Angriperen kom alene gjennom etter at Phil Jones opphevet offsiden.

Etter hvilen var England det klart beste laget. Utligningen kom etter 57 minutter. Flere spillere fra begge lag gikk i bakken inne i straffefeltet. Ballen trillet ut til Jack Wilshere, som fra 17 meter hamret ballen opp i krysset.

Etter 74 minutter sørget Wilshere for reprise. Arsenal-spilleren fikk ballen utenfor straffefeltet, la den til rette og hamret den opp i samme kryss. Der keeper Samir Handanovic fikk en hånd på utligningen, ble han stående og se på seiersmålet, som var en virkelig perle.

– Det var flott å få mine første mål for England, jeg har ventet lenge på det. Jeg hadde nok ikke forsøkt på det andre målet om jeg ikke allerede hadde scoret, for det første målet ga meg selvtillit, sa Wilshere.

Snart EM-klare

Seieren så ut til å glippe da Nejc Pecnik utlignet til 2-2 etter 84 minutter, men under to minutter senere kom Rooneys avgjørende scoring.

Dermed står England med full pott etter seks kamper, Roy Hodgsons mannskap er i prinsippet klare for EM, selv om fire runder gjenstår. Slovenia på 3.-plass er ni poeng bak, men det er umulig å tenke seg at England skal avgi poeng mot San Marino.

I en annen kamp i samme gruppe vant Estland oppskriftsmessig 2-0 over nettopp San Marino på hjemmebane. Senere søndag spiller Sveits, som ligger på 2.-plass, borte mot Litauen. (©NTB)

KAMPFAKTA

EM-kvalifisering fotball menn søndag, 6. kampdag, gruppe E:

Slovenia – England 2-3 (1-0)

Mål: 1-0 Milivoje Novakovic (38), 1-1 Jack Wilshere (57), 1-2 Wilshere (74), 2-2 Nejc Pecnik (84), 2-3 Wayne Rooney (86). Spilt i Ljubljana.