Sport

Annonse

Cxense Display

Av Jørgen Tjærnås

To mål av Zlatan Ibrahimovic bidra til at Sverige tok et nytt steg mot EM med 3-1-seier over Montenegro hjemme. Ettersom Østerrike slo Russland i Moskva, har Sverige grep om en av de to plassene som gir automatisk EM-spill.

Svenskenes store stjerne spilte på lavgir i den timen han var på banen i den målløse treningskampen mot Norge mandag. Søndag viste PSG-spilleren seg fra en annen side da Montenegro gjestet svenskene.

Sverige hadde tidlig et klart overtak, men så ut til å gå til pause uten mål. Men så scoret spissparet tre mål på sju minutter. Først headet Marcus Berg inn 1-0 etter 38 minutter, før Ibrahimovic inntok hovedrollen.

Det første av hans to mål kom etter 40 minutter. Ibrahimovic dro seg inn i feltet, og fra skrått hold avfyrte han et lavt skudd som lurte seg i mål. Fire minutter senere sto det 3-0, da Ibrahimovic var trygg alene mot keeper.

- Nå kan vi ta ferie med god samvittighet. Nå er vi vi i en god posisjon i vår pulje ettersom begge resultatene i kveld gikk vår vei, sa Zlatan Ibrahimovic i pressesnen etterpå. Etter den siste scoringen sin slo han en sjelden kollbøtte inne på arenaen for å ferire scoringen.

- Nei, det var ikke planlagt, sier han.

Dejan Damjanovic tente håpet for Montenegro da han scoret på straffe midtveis i annen omgang. Målet tente gjestene, som flere ganger testet svenskenes keeper Andreas Isaksson, uten å få uttelling.

Tidligere på kvelden tok gruppeleder Østerrike en sterk seier med 1-0 borte mot Russland. Sverige er nå fire poeng bak østerrikerne, og like mange foran Russland på 3.-plass.

For Montenegro ble håpet om direktekvalifisering knust. De er tre poeng bak Russland, og må nå håpe på å få sjansen til EM-spill via omspill. (©NTB)

KAMPFAKTA

Sverige – Montenegro 3-1 (3-0)

Mål: 1-0 Marcus Berg (38), 2-0 Zlatan Ibrahimovic (40), 3-0 Ibrahimovic (44), 3-1 Dejan Damjanovic (str. 64).