Norway out of the World Cup by English art scoring – TV 2

Se kampreferat øverst i saken.

Norge-England 1-2

OTTAWA/OSLO (TV 2 Sporten): I en time så alt så bra ut. Så gikk det galt.

England skapte to sjanser, scoret to mål, og sendte Norge ut av VM sent mandag kveld.

- Det er skikkelig skuffende. Man skulle ønsle at man skulle til Vancouver å spille mot Canada. Jeg vet egentlig ikke hva mer jeg skal si. Det er bare skuffende, sier Isabel Herlovsen til TV 2 etter kampen.

- Bare Bittert
Sammen med Ada Hegerberg på topp skapte hun mer enn nok muligheter til at Norge kunne ha vunnet kampen.

- Det er utrolig skuffende når vi er så nære. Akkurat nå er det bare bittert, sier Hegerberg.

Norge dominerte åttedelsfinalen i Ottawa i store perioder og tok også en fortjent ledelse ved Solveig Gulbrandsen like etter pause.

Et hodestøt fra Steph Houghton og en perle av en scoring fra Lucy Bronze snudde imidlertid kampen og sendte England, og ikke Norge, til kvartfinalene.

- Et skuffende mesterskap
Tapet gjør at Norge også skal slite med å komme seg til OL neste år. Skal Norge holde liv i OL-drømmen, må Nederland tape sin kvartfinale mot Japan natt til onsdag.

Etter kampen var landslagssjef Even Pellerud naturligvis en skuffet mann.

- Nå drar vi hjem uten suksess. Det er selvsagt for tidlig. Vi var veldig fornøyd med mye av kampen i dag, men skuffelsen er naturligvis stor i nå, sier han.

- Vil du se tilbake på mesterskapet som en skuffelse?

- Det tror jeg nok. Spesielt med tanke på dagen i dag.

Han ønsker ikke å snakke om sin egen fremtid som landslagssjef.

- Jeg skjønner at det spørsmålet kommer. Men jeg er ikke klar for å si noe om det i dag.

- Ønsker du å fortsette?

- Som sagt – jeg vil ikke si noe om det nå, sier han.

Glimrende Mykjåland tatt ut av kampen
Lene Mykjåland var en av de beste ute på banen, og viste ved flere tilfeller den silkemyke foten hun besitter.

Det la også engelskmennene merke til, og i andre omgang satte de en egen spiller på sørlendigen – et grep som viste seg å funke.

- De la deres offensive midtbanespiller på meg, og dermed fikk jeg ballen ved færre tilfeller. Det var selvsagt kjipt. Det var ordentlig gøy da det funket så bra i første omgang. Men vi visste at det kunne skje, og da var vi kanskje litt dårlig til å utnytte de andre rommene som åpnet seg, sier hun.

Norge best i førsteomgang
Pellerud gjorde naturligvis en rekke forandringer på laget som slo Elfenbenskysten 3-1 i siste kamp i gruppespillet.

Kaptein Trine Rønning var tilbake i midtforsvaret, Maren Mjelde gikk inn på høyrebacken, Ingrid Moe Wold på venstrebacken, Gry Tofte Ims på midten, og Herlovsen var tilbake på topp.

Det fungerte bra fra starten av.

Norge åpnet nemlig klart best og spilte seg til to gode muligheter før 20 minutter var unnagjort. Først var det Herlovsen som, alene med ‘keeper, ikke klarte å overliste Karen Bardsley i England-buret. Noen minutter senere var det Kristine Minde som fikk muligheten, men Linköping-spilleren var noen tideler for sent ute til å kunne tuppe ballen forbi Bardsley på bakerste stolpe.

Damen bak begge sjansene? Lene Mykjåland.

England kom seg bedre med etter hvert i omgangen, men det var Pelleruds kvinner som skapte det som var av farligheter. Få minutter før pause fikk Hegerberg en god mulighet til å sende Norge foran etter å ha plukket opp et tilbakespill, men avslutningen fra skrått hold gikk rett på den engelske sisteskansen.

Norge tok ledelsen – og kastet den bort
Norge dominerte i førsteomgang og gjorde det samme i andre.

Da måtte scoringen til slutt komme, og mindre enn ti minutter ut i omgangen tok Norge en fortjent ledelse.

Servitør? Mykjåland, så klart, som fant Gulbrandsen på første stolpe med et presist hjørnespark. Veteranen fikk pannebrasken først på ballen og stusset den inn via tverrliggeren.

1-0, og ingen kunne si at ikke den ledelsen var fortjent.

Likevel hadde Norge bare ledelsen i noen få minutter. Mot spillets gang, og på sin første sjanse i kampen, utlignet England. Et hjørnespark ble slått på bakerste stolpe etter en times spill, og der stod Houghton takknemlig og ventet. Arsenal-spilleren sendte ballen bak Ingrid Hjelmseth, og vips var lagene like langt.

Vakker England-scoring
Englands utligning satte tilsynelatende en støkk i de norske damene, som etter 1-1-scoringen slet med å få spillet til å sitte.

Etter drøye 70 minutter begynte spillet å ligne på noe igjen, og Gulbrandsens lekre pasning gjennom til Hegerberg burde kanskje ha resultert i 2-1-ledelsen. Avslutningen fra Lyon-spilleren gikk imidlertid rett på Bardsley, og like etter smalt det i andre enden.

ENGELSK GLEDE – NORSK SKUFFELSE: Norge dominerte, men England gjorde det viktigste. Her feirer Jordan Nobbs og Lucy Bronze sistnevntes vakre og avgjørende scoring. Foto: AFP PHOTO/NICHOLAS KAMM.

Bronze bestemte seg for å fyre løs fra skrått hold, 20 meter fra mål, og fikk et vakrere treff enn hun kunne ha drømt om. Hjelmseth fikk såvidt en hånd på ballen, men kunne ikke hindre den i å gå i mål helt opp ved krysset.

Et av VMs vakreste mål, og plutselig var Norge på vei ut av VM.

Med et kvartet igjen å spille var det nok tid for Norge å gjøre det på, men Pelleruds elever slet med å skape noe av betydning og må nå sette kursen hjemover.

Slik startet lagene:

Norge: Ingrid Hjelmseth - Maren Mjelde, Trine Rønning, Marita Skammelsrud Lund, Ingrid Moe Wold – Solveig Gulbrandsen, Lene Mykjåland, Gry Tofte Ims – Kristine Minde, Isabell Herlovsen, Ada Hegerberg

England: Karen Bardsley - Lucy Bronze, Steph Houghton, Laura Bassett, Claire Rafferty - Fara Williams, Jade Moore, Karen Carney, Katie Chapman - Fran Kirby, Toni Duggan